BILA TEMPOYAK KU TERMASIN !
|
Ada sesiapa yang tahu macam mana nak kurangkan rasa masin pada tempoyak buatan sendiri ni? Entah meraban apa...dah terlebih garam dah..!!!..nak taruk gula ke??.. Kalau yang suruh beli durian lagi tu...tak yah lah cakap..akak k-poh pun tahu cara tu...hahahahaaa.... |
P/S:terima kasih pihak google/thankyou google
segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.
9 comments:
cne buat tempoyak sbnrnya?
letak garam ek..hehe
http://qasehraihan.blogspot.com/2011/12/pabila-rasa-sedih-dan-ketikdakpuasan.html
cer tambah gula...
hahax!!camner buley masin.,.
terlebih garam ler...tu yg masin tu...
camner blh terlebih garam tu... tapikan kak pah syiela dok buat tak penah letak apa pun.. bak garam @ gula :)
care2nye:
1) tambahkn lg garam..hehe
2) amik segenggam gule masukkn terus ke dlm mulut..pastu bru mkn tempoyak tu..hikhik
3) dh masin nk buek camno, mkn jele..tp kalu xnk, wat la yg baru
sekian,
kak sri siantan
curly ni memang laaaa...
syiela..kpah nak buat sambal tempoyak tu...buh siap2 garam...
Saya tak pernah buat tempoyak sndiri...hihihi..
Klu dah termasin, buat sambal tempoyak daun kayu macam yg saya mkn di Bati Kikir hari tu.Curly mesti tau punya!
Post a Comment