KLIK

AKIBAT PENGAMBILAN SUPLIMENT

Saya copy paste Dari posting kawan.

My classmate is in a COMA, due to "asid dalam darah tinggi, effect buah pinggang dan jantung." Punca: ambik 2 atau 3 supplements yang not 'clinically proven'.

Hampir semua supplements yang dijual di Malaysia, that claim to cure many things, takkan berjaya tembus pasaran overseas because they have not passed the stringent FDA tests.

Why FDA standards are so stringent? Supaya the public TIDAK DIRACUNKAN.

To those that manufacture and to those that sell these CLINICALLY UNPROVEN SUPPLEMENTS & UBAT2, to me you are all Silent Killers - instead of curing, you are just providing temporary relief BUT at the very same time, you are slowly killing them. Yes, you get huge profits but at the expense of other people's lives.

You are nothing but MURDERERS!!!


~ kpah k-poh ~

PETUA | SAKIT SENDI / SAKIT URAT | DAUN SUP

Sebut tentang SAKIT SENDI / SAKIT URAT, sering berlaku pada mereka yang sudah BERUSIA. Termasuklah kpah pun, memang alami masalah sakit sendi/urat ni.
Sakit ini pun mudah berlaku kepada mereka yang mengidap TIROID seperti kpah.

Selalunya kpah telan ubat sakit urat yang dibeli di Farmasi. Tapi kpah nak juga mencari cara / petua tradisional untuk mengurangkan masalah sakit ini.

Google ada jawapannya.!!

Daun sup dimakan sebagai ulam. Ini kpah dah cuba. Baru sempat cuba sekali, sebab daun sup tak boleh simpan lama. Ia cepat layu dan membusuk. Makan dengan nasi yer, buat ulam-ulam cicah sambal belacan. Lepas makan, bila sendawa bau daun sup..!!!

Selepas dah ambil daunnya untuk makan, tinggallah batang dan akarnya untuk direbus pula. Rebus batang daun sup dan akar serta daunnya sedikit. Anggaran 3 gelas air utk harga seringgit daun sup. Dicadangkan rebus sekali dengan kurma merah. Rebus sehingga nampak air rebusan sedikit berkurang. Tunggu dah suam baru minum. Rasanya seperti minum air gula merah.

Selain daun sup yang kecil-kecil itu, daun saderi yang batangnya besar, boleh diblend dengan buah epal hijau. Ini kpah belum cuba lagi.

Ada lagi petua ialah masak sup kaki ayam. Daun sup tabur dalam sup dan kaki ayam yang dimakan itu pun banyak khasiat , terutama untuk sendi.

Bolehlah yer kalau nak mencuba petua tradisi. Selain dari itu, kena juga jaga kesihatan , jangan lupa bersenam dan minumlah susu..!!!

~kpah k-poh ~

KWSP | PANDUAN PENGGUNAAN i-Akaun | KWSP

SUMBER : KWSP

PENGAKTIFAN AKAUN:

1- Layari www.kwsp.gov.my

2- Klik log-in ke iAkaun Ahli

3- Klik Pengaktifan iAkaun ( log-in kali pertama)

4- Baca terma dan syarat,jika setuju klik seterusnya

5- Masukkan No MyKad dan Kod Pengaktifan _____________

6- Buat Id Pengguna dan Katalaluan anda ( contoh: limsengkau5518 )

7- Lengkapkan maklumat yang diperlukan

8- Selesai dan cuba log-in ke iAkaun KWSP


LUPA ID PENGGUNA DAN KATALALUAN:

1- Layari www.kwsp.gov.my

2- Klik log-in ke iAkaun Ahli

3- Klik lupa Id Pengguna / Katalaluan

4- Lengkapkan butiran No Kad Pengenalan, No Ahli KWSP dan No TAC

5- Buat katalaluan yang baru ( contoh: rosebiru1234 )

6- Selesai dan cuba log-in ke iAkaun KWSP

*** Pastikan anda mendaftarkan no handphone anda di KIOSK KWSP.

SEMAK AKAUN KWSP SECARA ONLINE MELALUI
www.kwsp.gov.my ATAU APLIKASI iAkaun

MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI: 03-892260000
Pusat Panggilan KWSP



~ kpah k-poh ~

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.