KLIK

ATAS PERMINTAAN BLOGGER INTANBERLIAN

Atas permintaan blogger INTANBERLIAN yang ingin tahu apa rahsia akak k-poh boleh kembali normal selepas 6 tahun mengidap tairod..inilah dia..bukan rahsia apa pun...tapi ikhtiar..



Akak k-poh gunakan minyak kelapa dara untuk kembali dara menstabilkan hormon tairod.

......oktober 2010,kesihatan akak k-poh kembali merudum.badan menjadi lemah,seakan seperti mula-mula akak k-poh disahkan mengidap tairod.setiap hari adalah hari yang meresahkan...sentiasa demam,rasa macam tak keruan,gelisah,gementar,berdebar.....
bila membuat ujian darah untuk temujanji yg seterusnya,doktor terkejut apabila mendapati level hormon tairod akak k-poh sangat teruk..kemungkinan besar ialah..sel tairod masih ada lagi dan aktif..!!
sejak itu,akak k-poh terpaksa melalui situasi yg sukar..ujian darah sangat kerap dilakukan,ubat pulak sering bertukar dos..sekejap sebijik..sekejap dua bijik,sekejap satu setengah bijik..doc pakar pulak sering bertukar-tukar..sekejap doc ni suruh macam tu..sekejap yg lain pulak suruh macam ni..panggilan dari misi klinik pakar tak tentu masa.."puan sharifah ok tak hari ni?? ada demam?? ada makan ubat tak?..jemu..jemu betul...
ujian Nuclear Scan terpaksa di buat setelah ujian ultrasoud mendapati terdapat keganjilan pada kalenjar tairod..mungkin sel tumbuh semula..akak k-poh masih ingat lagi..masa tu..akak k-poh tanya doc tu..
"doc, kalau sel tairod saya masih ada..saya perlu operate sekali lagi ke?"
doc tu jawab apa... nak tau...??
"ya laaaa...u mau buat apa simpan dia dalam tu..!!!!" hahahaaa..pedih..pedih...

OK..setelah akak k-poh di suntik dgn cecair radioaktif ( 3 hari tak boleh masakkan mkanan utk famili..dan tak boleh dekat dgn kanak2 bawah 12 tahun..) akak k-poh di scan selama lebih 2 jam.akhirnya..sah..ada sel tairod..dan sangat aktif sekali...!!

di hospital pakar..dah tahulah..doc cadangkan dibedah sekali lagi..tapi doc melengah2kan dgn ubat sbb doc kata.."major operation for a very small cell.."

sejak hari itu..memang akak k-poh risau sepanjang masa...seperti tidak mahu lagi di bedah...

Seorang kawan akak k-poh cadangkan minyak kelapa dara..sbb anaknya kembali normal sejak menggunakan minyak ni.(tak sama jenis ni lah)..mulanya akak k-poh sangsi jugak..sbb budak tu kecik..akak k-poh ni dah tua..errrr..tak berapa tua ler..!! heee....

sebulan sebelum ujian darah seterusnya..akak k-poh gunakan minyak ni.dua minggu selepas result keluar..masa utk jumpa doc pakar...

'yaaa kakak...u sakit apa?" akak k-poh heran bin ajaib bila doc tanya akak k-poh sakit apa...

"tairod..doc.."..

"tapi result ni..hormon u normal aje..see..good result..!!!"

rasanya masa tu nak sujud kat situ jugak..sujud syukur dan buat happy dance..!!! sejak 6 tahun dulu..mana ada pernah hormon normal..!!!

ok..mungkin sbb guna minyak tu kot...akak k-poh sangsi lagi..jadi akak k-poh bagi isteri kawan suami akak k-poh guna..dia pun tairod jugak..
sebulan selepas isteri kawan tu guna...satu hari suaminya dtg kerja dan peluk abang..ucap terima kasih sbb result darah isterinya normal..jadi mmg sahlah minyak kelapa dara ni..
sekarang ni dia masih guna minyak kelapa dara...tapi dia beli yg lagi mahal di farmasi..hmmm..(chinese)


sejak tu..akak k-poh masih lagi pengguna setia minyak kelapa dara..khasiat lain akak k-poh tak kisah sangat....yg penting..hormon tairod akak k-poh normal..dan darah tinggi akak k-poh jugak normal...syukur..

sekarang ni akak k-poh lebih ceria dan tiada lagi resah gelisah..(mcm iklan tuala wanitalah pulak..hee) masa temujanji dgn doc pakar pun dah jadi 4 bulan sekali..tiada lagi perbincangan mengenai operation kali ke dua tu...lega..syukran...setiap kali berjumpa doc pakar..doc akan kata..ok..teruskan makan ubat yaaa...
sebenarnya tairod ni tak boleh sembuh..kena makan ubat sepanjang hayat...tapi bila keadaan hormon sama seperti org yg normal yg tak mengidap tairod..itupun sudah mencukupi..kan..

kepada blogger intanberlian dan kepada yg ingin menggunakan minyak kelapa dara ini..silakan..

kalau nak guna yg ni..akak k-poh guna yg jenama Dr.Azimuth.satu sudu atau dua sudu sehari sebelum makan.kemudian minum segelas air masak.

boleh hubungi email tempat akak k-poh order minyak ni: mariashafee@yahoo.com
tel: 0126346533
akak k-poh order sekali 3 botol 

kalau tak sanggup telan minyak yg bau macam kerisik ni..heee...boleh order yg kapsul melalui blogger Puan Bee..tapi harganya lain ler...kena bincang dgn puan bee lah yaaa...

ok..sekian..panajng lebar nyaaa....

21 comments:

puanbee said...

waaa terima kasih kak pah tolong promot .. selain tu minyak kepala dara ni boleh ubatkan kencing manis , dan lain2 penyakit ..

IntaNBerliaN said...

thanks kpah.. sy nak mkn yg mcm kpah jugak.. snggup telan yg jenis minyak janji sbijik mcm kpah.. hahhahah

ohya, actually, semua jenis minyak klapa dara kita blh minum utk tiroid ek?

mcm sy, bla check darah doc kata ok.. xda hormon tiroid tp tu la.. kelenjar tiroid ni yg bgkak.. apa2 pun, sy nak try jugak...

tak sabar nk tunggu hubby balik rumah, nak tunjuk pasal entry ni... nak beli jugak...

ohya, 1 botol tu tahan berapa lama yer?

kpah k-poh said...

sebotol tu tahan utk sebulan..

IntaNBerliaN said...

ok.. thanks sgt2 tau kpah.. xsabar nak guna.. hihii

IntaNBerliaN said...

ohya, ank kwn kpah tu dia pun bgkak jugak la ek kat leher.. kiranya lps minum minyak ni.. bgkak tu hilang la ek..?

kiranya dia xpernah kena operate mcm kpah la ek

diana said...

banyak kelebihan minyak kelapa dara ni rupanya..kan??
tapi yang tak best bau dia tu..
hhehe/..
saya tak tahan la..

Belalang Hijau said...

yeke kak pah? boleh la take note benda ni...kot2 ada kawan2 atau saudara mara yg sakit ni, lh soh diorang cuba :)

MulutPayau said...

Syukur Alhmdulillah kpah..yg penting kita dah berusaha mncari pnwar pnyakit tersebut..Bnyak kelebihan rupanya mnyak kelapa dara ni yer...Mp dah beli sebotol..cuba minum tapi tak tahan ngan baunya...

nick dot anis said...

anis nak suggest kat kawan la

suri solehah said...

emm..adik suripun pengidap tirod ni..nanti boleh bg info ni kat dia..tqvm sudi kongsi

Pia said...

"alhamdulillah kak pah dah sembuh..saya bab nk telan minyak2 ni payah sikit..tp mana ada ubat yg sedap betul tak?..teringat ms mengandung dulu kena minum minyak kelapa..konon nk bg senang beranak(ank sulung ja..)...eh,kak..boleh turunkn tekanan darah jugak ker?"

MULAN said...

saya makan jugak kapsul kelapa dara tu.. ada doktor jual.. konon nak awet muda... heheheee... tak lah, untuk kesihatan..

kpah k-poh said...

Pia: mula2 memang mengeliat jugak nak telan minyak ni...tapi lama2 dah biasa dah...Darah tinggipun jadi normal dah pia..( tapi ubat darah tinggi kena teruskan lagi..cuma dos dia doc dah kurangkan..)

Puan Kutu said...

alhamdulillah dengan izin Allah minyak kelapa nie sebagai penawar..tp sy bab berbau nie memang kompen tak boleh get it..klu kapsul ok kot..:)

stellaizz said...

nak suggest kat kawan la......

kakchik@ella said...

byk rupanya khasiat minyak kelapa dara tu ye kk pah.

Yumida said...

alhamdulillah...sy pn dgr myk kelapa dara ni byk kelebihan..

sini nk tunjuk sayangku komeng;

http://umikasum.blogspot.com/2011/10/selamat-berhari-jemat.html

suri solehah said...

nak bukak shtbox takleh...adik kena dr dia blm kawen lg..tp selama ni dia duk amik homopati dr apa tah kat perlis..

IntaNBerliaN said...

2la kpah.. tp xpala.. sy try la walaupun berbau.. sy tetap akn paksa diri sy.. sbb sy nk mkn yg sbijik mcm kpah.. hihii

dh gtau hubby, hubby terus suruh order 3 mcm kpah.. tp sy blm anto emel lg sbb sy trpikir arini nk keluar so, sy nk tgk dkt kdai ada or x produk ni.. kalau ada beli terus je la..

sy try dulu ni kpah.. harap2 elok la mcm kpah.. sy nk cuba ikhtiar xnk operate.. sy suh hubby bc semua entry pasal TIROID kat blog kpah ni

tnZackJ said...

isteri saya dulu mengidap sakit ni juga. satu hari 21 biji ubat kena telah. alhamdulillah, sekarang dah baik tanpa pembedahan, masa tu ssy masih bertunang lagi. setelah kahwin saya tak kasi dia makan ubat tetapi saya beri dia makan jelly lidah buaya (pengeluarnya - NR collection). alhamdullillah, selepas minum 4 botol baik. la ni nak cari barang tu, tak jumpa lagi.

nora said...

Assalam kak..saye pun baru jea kena penyakit cam akak tairod mairod ni. tetiba jea leher ni ade ketulan sebesar duit 50 sen..huhu..adoiii sedih betull~~aritu gi check darah doc kate darah normal tapi kena wat analisis tairod ala cam akak kena tu amik tisu sikit kat batang leher tu..huhhh tak nak la saye takut la nak kena cucuk pedihhh..hehe~~nak dipendekkan cite saye pun dok godek kat tenet ni kot2 ade yg bole saye jd kan panduan so godek punya godek terjumpa la blog akak pasal khasiat minyak kelapa dara dr azimuth ni..ape lg saye try minum walaupun rasenya cam kerisik..hehe..rase2nya lum setengah botol kot,saye tengok ketulan tu cam da kecik jea n rasenya pun da lembut sikit..tapi selain minum minyak tu saye minum gak gel lidah buaye,jus delima n kapsul bwg putih bak kate org nak baik semua saye hentam..hehe ape2 pun saye nak ucap Timakasih bebanyak kat akak sbb sudi kongsi pengalaman akak kat kitaorg..saye doakan semoga sesape yg kena penyakit ni cepat sembuh dan tabah menghadapi ujian dr Allah..love u;)

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.