KLIK

Blogger qasehraihan: cahaya Citra Jiwa

Kali ini giliran blogger Qasehraihan pula..dengan jawapan yg tepat. Kesian pulak akak k-poh dgn Qaseh ni..sebab dah banyak kali akak k-poh nyakat dia..tak pasal2 nanti dia ngadu lak kat ce..ce..ce..


Klik sini Qaseh

sorrylah yaaa..qaseh sebab akak k-poh print screen ikut talipon jer..kalau nak tahu..tepon canggih ni..hahaaaa...
Untuk makluman sedara sedari yang singgah di sini...memang ada yg singgah ke??..Akak k-poh mula kenal dengan Qaseh ni baru jer..Sebenarnya Qaseh yang cari akak k-poh ni..al-maklumlah akak k-poh kan pemes..errrrr..terperasan lak..

Antara ayat yg pertama Qaseh guna untuk memulakan perkenalan ialah: ( tak ingat ler ayat yg sebenar2nya..tapi lebih kurang lah yaaa..)

....."jumpa kakak kesayangan Pendekar Berkuda".....

Akak k-poh masih keliru..macam mana Qaseh boleh tahu yang akak k-poh ni "keturunan" pendekar??? 

sedangkan dalam surat beranak akak k-poh pun, tidak tertulis asal-usul keturunan kami??  

Rahsia akak k-poh berketurunan "pendekar"  telah terbongkar... !!!!!


p/s: bestnya nyakat Qaseh...sorry...!!! 


Pendekar berkuda hanya izinkan gambar kudanya saja di paparkan di sini..harap maklum..sebarang surat menyurat adalah tidak dilayan...

17 comments:

topimagine said...

huhu.. keturunan pendekar mane ni.. pendekar bujang lapok ke.. :)

kpah k-poh said...

itu rahsia..hahaaa...

Belalang Hijau said...

huih...terer bersilat mcm pendekar berkuda jugak la nih? hebat!

Pendekar Berkuda said...

kak pah... huwaa...

huhuhu... ape la nak masukkan sekali nama pendekar kat sini...


huhuhu....

kiz said...

ye ye ye ye ..setuju setuju..

qasehraihan said...

waaaaa...kakakku...malu malu..hehe

tp terharnya kak..sob sob sob.
kak, tgk tu komen adik akak c pdekar tu, malu2 kucing lak dia..piat tlinga dia br tau..haha

akak ingat lg ek..ayat ptama sy ms sy dtg...hahaha..best ni bcinta dn awek cmni..mesti sume ingat time awal kenyit2 mata..kehkehkeh..

mksih byk kak..

kpah k-poh said...

Belalang: silat makan pulut..akak pandai ler...!!!( ehem..ehem..lepas ni giliran belalang...)

Pendekar: hayatilah lirik lagu ini.."bila kurindu..aku TERsebut nama mu..." heeee...TER..tau..

Qaseh: akak ni short team memori lost..kalau yg skrg ni tak ingat..tapi yg lama masih ingat!!! heeee...

Fadzli Amir said...

Yo la...eden pun dah lamo tak singgah sini...samo la eden pun short term memori lost...hehehhe...Apo-apo ajo la...kak pah oii..!!!

kpah k-poh said...

Fadzli: lamo tak singgah sini tu..bkn short term memori lost...tapi dah lost your memori..!!! hahahaaa..

Norhafiza said...

datang ziarah blog akak..sory No dah buang cbox..dlu ada hehe...

ooo ade kene ngena ngan PK ye hehehe...sll gak bc blog PK..

Cekodok said...

hensem jugak pendekat ni rupanya.. haha

Yaya said...

Hahaha, lawak la akak ni. mesti dia pun pelik! kahkahkah

kpah k-poh said...

NORHAFIZA: tak pe..tapi kalau ada sbox baru senang nak blogwalking..

CEKODOK: lawa sikit ler dari cekodok tu...hahahaaa

YAYA: entry lawak2 jer...

Pendekar Berkuda said...

kak pah : okay2... faham2... theheheheheeeee...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, saya lagi tak faham, tapi apa2 pun gambo kuda tue kelakar sangat..

Adinda Amy Sensei said...

bestnye..bc

kpah k-poh said...

BSB: oh..depa ni semua telah meneka nama makanan dlm entry akak..jadi sbg balasan..akak "iklan" ler blog depa...

Amy: terima kasih...

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.