KLIK

apa namanya ni?

Di tempat u all..makanan ni di panggil apa hah???






dijual atas motor macam ni..dibakar dengan bara api.






taaa...daaaa...Inilah dia...akak k-poh beli sampai 10 hengget.Kuah ada 2 jenis. Manis dan pedas.
Dua pinggan,anak beranak makan,kejap jer dah licin!!!
Apalah agaknya nama makanan ni..akak k-poh panggil satey ikan.

21 comments:

fatah said...

sy paggil sate jgak...mkn time skola rendah dulu

dya adriza said...

kat perak, serius x pernah jumpa. tp kat besut, selalu jumpa. mula2 x tau apa bnda la nih. rupanya sate ikan hehe. sos dia merah pink sikit =)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, saya tak pernah jumpa ler org jual makanan nie. mesti sedapkan.

nazirulhazwan~ said...

saye panggil kfc, betol ker??

~~su manje~~~ said...

salam ziarah tengah malam..
salam kenaldari su manje..

nice post ttg sate tu...kt tempat su pun ader yang cam tu gak...
tapi takpenah beli....maybe satu hari nnt nakcubalah beli...
thanks sharing

ann said...

time kecik2 dulu ada yg panggil sate obor2.. sbnrnye satay ikan

sop said...

panggil sate ikan juga..
time sekolah dulu mmg suka dgn kuah manis :)

kiz said...

tak pernah jumpa benda ni kak..adeh..cam sodap jo ni..kenapa satey ikan..daging ikan ke??

Scarlett O'Hara said...

Takde pulak kat sini.Tapi kalau tak silap sate ikan.Bersih tak kak?

papabear said...

pernag tgk ni masa balik kampung kat kuala lipis. dia tulis situ sate ikan. tapi takut nak beli sebab sate dia color pink hehehe...

saya_arief said...

adik beradik ngan sate gak ni.
:D

MulutPayau said...

sedap jugak sate ikan ni...tapi jrang2 beli...

relevan said...

Satay atau pun sate..tapi kalu kanak yang masih pelat... tentu sebutannya jadi tate''..

Contoh ayat ; '' mak nak tate ''..

sue said...

sate ikan le ni :)

mrs.sabri said...

oohh..ini namanya satay ikan ye kak pah :) kat ganu ngna kelantan memang banyak di jual makanan ni..memang sedap..lebih2 lg pada kuah manisnya tu.. :)

Izan Ishak said...

izan tak pernah makan kak..tp kalau area pantai timur femes dorang panggil sate ikan~

Belalang Hijau said...

same la pggl sate ikan jugak...dulu2 time sekolah secucuk 10 sen...skrg dah naik 20 sen...

area sini dia jual sambil naik basikal...

JR Shoppe said...

Sate ikan namanya...ada nama lain ke?

qasehraihan said...

tempat saya pggil ni sate ikan..ms kecik suka sgt mkn ni..

salam kenal..
dtg follow akak

Yan said...

Satay ikan.

ciiima said...

dulu selalu makan kat kelantan..kami panggil 'lokceng' x tau la betul ke x eja macam 2..yang 2 sate ikan..ade macam2 lg..isi ketam,meat ball,pulut ayam,sosej..sedapnye

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.