KLIK

JOM UBAH APA YG DAH DI GUBAH..!!!.

Nak buat entry serius ke ni? opsssss...silap ler..akak k-poh ni memang tak de bakat nak serius 'seriyusan' ni.Apa nak tulih hari ni aaaaaaa...(sebenarnya curi masa kejap sebelum pi kerja..tapi otak tak fokus di tempat kerja selagi tak update blog..hahhaaaa) ..akak k-poh nak merujuk kepada PANTUN..( jangan guna pantun ini untuk menjawab soklan peksa tau)  (satu)  Pulau Pondan jauh ke tengah,Gunung Daik bercabang tiga,Hancur Badan di kandung tanah,Body yg baik,dikenang jua.  (dua)Dua tiga kucing berlari,Mana nak sama si kucing belang,Dua tiga bini boleh dicari,Mana nak tahu tak cukup wang.  (tiga)Berakit-rakit ke hulu,Berenang-renang ke tepian,Bersakit-sakit dahulu,Mati pulak kemudian. (empat)Buai laju-laju,Sampai cucur atap,Apa dalam baju,Malu nak cakap.   OK lah..tak baik tau ubah-ubah benda yg dah elok...kan...Akak k-poh nak out dulu...terima kasih kpd yg bershout-shout...( maaf semlm tak dpt nak blogwalking...!!!)

16 comments:

stellaizz said...

sakit pewot den nie kak..baco pantun akak.hahahahahahaha

nazira said...

hahahaha.. ada2 je.. kelass..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Yumida said...

pandainyer akak bina pantun....cun sesgt ayat yg kt ujung tu..hihi...x sesuai di bc leh kanak2..hanya org dewasa yg memahaminya..

Scarlett O'Hara said...

Entry Kak Oah, ubat migrain Scarr!Hahahahahaha!!!!Love u.

kpah k-poh said...

terima kasih semua...

Azmi Khan said...

pandai je akak ubah ye....
beurubah maksud tp bunyi lebih kurang sama gak.....

Puan Kutu said...

haha terbaik pantun nie..tp anak2 jgn baca ok..:)

afzalsukasuki said...

alamak kak..sy dah terbaca walaupun sy bawah umur :(

Ieyrra Tiera said...

Kak Pah jadi Kak Oah!Habislah kena tangkap dgn Kak Pah jap lagi. :D

Belalang Hijau said...

apa dalam baju,
malu nak cakap...

huhuhu pandai2 ja kak pah nih :D

MULAN said...

sayang kak pah... bikin saya gelak pd hari yg mendung ni...

S..U..D..@..I..S said...

macam2 ada hehe

kpah k-poh said...

leyrra : alahai...takut kena jadik bahan entry ke?? heee..

gedek! said...

haha!

kakngah said...

suka pantun empat
kehkehkeh!!!

kpah k-poh said...

terima kasih semua...

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.