KLIK

Pesanan kepada anak-anak perempuan.

Semakin anak2 membesar..semakin banyak nasihat2 yg akak k-poh selalu beri..akak k-poh pasti..anda yg dah jadi parents, tidak boleh tidak...wajib sentiasa memberi nasihat kepada anak2.
Akak k-poh lebih banyak memberi nasihat kepada anak2 perempuan..sebab anak2 lelaki akak k-poh tu...dengar cakap..macam abah nya...tak banyak karenah...(woman power tu...)kik..kik..kik..
Ok lah..di antara nasihat yg akak k-poh sering bebelkan kat anak2 gadis akak k-poh,diantaranya lah yaaa...
Kalau bercakap..jangan kuatkan suara..( nanti bila bersuami..tak kan tinggikan suara pada suami).
Kalau ketawa..jangan sampai berdekah-dekah...(nanti terbiasa pulak ketawa mcm tu depan mertua).
Kalau menangis..jangan sampai berbunyi kuat...cukup dgn tersedu-sedu jer...( sbb org akan simpati bila melihat air mata yg meleleh ke pipi..ini amat berguna bila bersuami kelak..hmmmmm).
Kalau buang angin a.k.a terkentut ler...jangan sampai berbunyi...(yg penting bau nya tu menawan
kalbu...ehhhhh...tak..tak...) heee...apaaaaa laaaa anak dara kentut kuat2...bikin malu jer..tak kan lah yg ni pun nak ajar....hmmmmm....(kalau boleh di tahan dulu angin tu..kemudian lepaskan di tempat yg lain..janji line clear....heeee

~ Ehhhhh ~ Senyumlah sikit ~ !

16 comments:

cik-terompah said...

kentut... jgn berbau.. hhhehhe

Freaky said...

kesian anak dara tahan kentut supaya tak kentut dengan kuat :D

Kak Imun said...

Salam, kak poh. Bab kentut memang kena kontrol, hehehe.......

blasahje said...

camne kalo, time kentut tu kita ingat line clear..skali bile dah kentut ( yang best tu siap ngan bau..he3 )..rupenyer ade orang kat belakang kita..hu3..camne nak cover tu...

ct N honey said...

saya ni x de anak ppuan...untunglah anak lelaki mendengar kata,anak saya sakit tekak kalau nak menegurnya...

mr.curly said...

kalu nk ehem2 dgn somi lak camne lalinggg..hikhik

kpah k-poh said...

curly : alaaa..tak kan tak tahu...pulak...heee..

juanita said...

senyummm jgn meleretttt sgtttt..hehehehehe

Mrs.Yie said...

habis kentut sape pulak yg x berbau?semua kentut berbau apa..heeee :)

NzA said...

hi.hi.hi.....bagus2...nasihat yg sgt bagus tu.

Fathiah Hamim said...

hehe kentut tuh best. biar bau awesome. :D

alif haris said...

hihi .. tang kentut tu klu tak bolh control terlepas secara berbunyi cmne ?? hehehe :D

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

tapi kentut waktu tengah hangat bercinta pasti harum jua yang dirasa.. cuba bila dah berbelas berpuloh tahun kawen kompommm kena komplen kan kan kan kak pah hehehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

paling xtahan cara menangis tu... hehe... menatang2 la tu senjata utama orang perempuan :)

Mia Liana said...

kalau ditahan boleh jadi penyakit.. jadi melepas ajelah. cari lah tempat yang sesuai... heheheh..

puanbee said...

mcm mana nk control bau kentut kak pah haha ? kena mintak petua ni

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.