KLIK

PANIC BILA BLOG DI REMOVED..!!!

PANIC ???Bukak blog jam 7.30 pagi tadi..."BLOG REMOVED!!"  Gila betul...dah ler belum sarapan..perut dah mula bunyi krookkk krekkkk..mintak di isi..setengah jam mencari jalan sebab blog diremoved...panicnya macam setahun tak berblog..!!!!! Tindakan: Pertama-tama sekali, yang terlintas dalam kepala akak k-poh ialah...send help kepada Blogger HackersWalaupun Hac tak sempat nak bantu...sebab akak k-poh dah berjaya selesaikan sendiri.Bagi Hac..mungkin kecik jer..celah gigi kot..tapi bagi akak k-poh ni..benda-benda macam ni..dah rasa besar jer masalahnya.  Kemudian,send help kepada pihak google dan blogspot. Buat apa yang diarahkan..akhirnya dapat balik blog akak k-poh ni...Cayammmmm bloggggggg...muaahhhhhhh..!!! p/s : sebenarnya akak k-poh telah buat apa yang Hackers cadangkan dulu iaitu letakkan beberapa email lain yang diberi izin utk sign in blog akak k-poh.Akak k-poh letak dua email saja walaupun Hac kata seratus email pun tak pe.Heeee Dengan cara ini, memudahkan kepada akak k-poh untuk 'menyakinkan' pihak google dan blogspot bahawa akak k-poh ini pemilik blog ini.Biasalah..anda perlu menjawab soalan dan merayau-rayau mencari jalan. Alhamdulillah....
depa saja nak bergurau dengan akak k-poh kot...........

21 comments:

Mia Liana said...

syukur alhamdulillah.

leerrr pesal lak tetiba jer kena removed?

sabar ya kak pah..

Mrs.Yie said...

kena removed ngan gugel ke atau kena hack oleh para hackers yg nakal?hehehe

kpah k-poh said...

kena removed oleh google

Azmi Khan said...

google nak test power je kak....
huhu.....
tp ramai gak yg kena mcm ni....
langkah selamat backup blog dlu.....

Arya Putra said...

Nasib baik dah ok..Google ada tak nyatakan sebab kenapa dorang remove?

S..U..D..@..I..S said...

kalu terjadi ilang lain kali nak cari kakpah ble...mintak simpang sekali ckup

jemarisuri said...

patut la tadi time sy buka ia kata remove...sy pun pelik gak...hehe

skrg dh ok dh...selamat berblogging

afzalsukasuki said...

la blog akak kena remove plak?akk ada tunggakan bil pembentungan tak?

kpah k-poh said...

afzal:..Grrrrrr..akak tak berak kat sini laaaa...

IntaNBerliaN said...

patutlah tadi pg sy buka xleh..huhu

btw, saya makan 2x shari.. xpa ke ek?... org yg jual tu ckp gitu.. hihii

saya tak kisah pun vco jnis minum ni.. sbb sy ni jnis blh je tahan.. lagipun bau dia wangi.. macam kerisik.. hihii

mokcik-ann said...

Kenapa gugel remove ekk..ishh.. mintak simpang ler..

MULAN said...

ada kes camni ke..?? nasib dah ok.. Kak pah terer IT takpe la, kalo saya mau renung skrin entah sampai bila..

BeaN MorENo said...

biasalah blogspot memang suka buat hal macam tu...sebab tu saya guna wordpress

sirap merah said...

haha. macam-macam an mr. google neyh

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

macam2 ler akak nie?nasib baik saya tak pernah kena pulak.

Scarlett O'Hara said...

Kalau blog saya kena remove, Kak Pah tolong saya pulak ye!

Scarlett O'Hara said...

pasal si jericho tu, tak pastilah pulak Kak Pah tapi mungkin jugalah.Tak pe.Saya hati2 manalah tau kot terkena.

MulutPayau said...

kalau jadi kat saya.....menangis tak berlagulah jawabnya....

EmpayarUtama said...

Biasala tu kak, cuba tengok hutang kedai runcit yang bayar bulan lama na sangkut tu hahaha

Kak Imun said...

Salam, kak pah. Kak pun pernah kena remove. Menggelabah juga, hampir2 nak demam. Merayu2 pada anak kak yg belajar kat Johor minta tolong selesaikan. Dalam pada kak meracau2 tu, tiba2 blog pun keluar balik...oohhh...syukur, nyaris kak sujud, haha......

kpah k-poh said...

terima kasih semua...

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.