KLIK

BUSUK DAH JAWAB, MACAM MANA? NAK LETAK BALIK TAK SBOX TU?

SALAM SAYANG SEMUA. Akak k-poh ada terima komen dari BUSUK berkenaan masalah shoutbox mereka tu.
Bloggerbusuk said...
Salam, saya admin busuk.org.. maaflah kalau shout busuk keluar benda2 yang mcm tu.. beberapa hari lepas, traffic yang datang ke shoutbox busuk sangat tinggi.. jadi kami suspek mungkin ada unwanted source traffic seperti spammer/bot dsb.. jadi, kami install satu sistem security baru yang dinamakan cloudflare.. yang bertujuan untuk filter unwanted traffic tu.. jika cloudflare detect ip user tersebut sebagai potential threat.. sistem cloudflare automatik akan keluarkan message tu utk verify sama ada user yang sedang melayari shoutbox busuk tu sebagai 'manusia' ataupon spammer/bot.. ini bukanlah bermakna apabila anda menerima message seperti itu, maka ip address anda didetect sebagai potential virus.. tapi kadang2 sistem ini juga boleh tersalah detect.. btw kami dah off kan security check tu.. maaflah kalau ianya menyusahkan.. sebarang pertanyaan/komen boleh email ke busuk.org@gmail.com wasalam.
January 19, 2012 12:26 AM
SO, macam mana? nak letak balik ke atau nak bertukar ke sbox yang lain.. ada cadangan?

7 comments:

Mia Liana said...

terpulang pada kak pah... yang penting pengunjung selesa nak tinggalkan jejak kat blog kak pah...

kpah k-poh said...

nak guna ishout tapi berat mia..hmmmm

diana said...

saya pun tengah mencari mana yang terbaik ni..busuk pun tak memuaskan hati saya..

Mrs.Yie said...

chatbox je laaaaaaaaaaaaaaaa

kpah k-poh said...

cbox leceh asyik nak kena isi url jer... laa mimi...

kpah k-poh said...

kembali kepada busuk sbb ishout tu berat loading.. alahai...

Scarlett O'Hara said...

Terpaksa guna chatbox je walaupun leceh kena isi url.

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.