KLIK

jawapan kepada pertanyaan

Akak k-poh tertarik dgn pertanyaan dr mimi a.k.a mrs yie.Terima kasih atas keperihatinan mimi pada akak k-poh ni.Siapalah akak k-poh ni...!!! Huh..tak mau ler emosional..kalau nak emosional lebih2..pegi tengok nur kasih di pawagam 19hb ni..Ok lah...bagi menjawab pertanyaan mimi..sebenarnya akak k-poh ni berada di tahap hendak mula membusy kan diri.Akak k-poh ni bukan surirumah sepenuh masa..yaaa...mimi..akak k-poh ni bekerja.Ohhhh..tak tahu yaaa..sebab akak k-poh tak cakap...hahaaahaaa...Tapi bukanlah pekerja "profasional"..akak k-poh hanya seorang "pembikin" beskut yang bekerja bersama kawan akak k-poh.Sudah 5 tahun akak k-poh bekerja menguli beskut ni..tangan akak k-poh pun dah jadi selembut tangan bayi...errrr..lebih2 aje ni...heee..Cumanya, dalam setahun tu..bukan selalu akak k-poh bekerja..kiranya kalau ada "on call" yakni tempahan, baru ler kami beroperasi.Di sebabkan tak lama lagi dah nak puasa..maka sebagai org kanan yg "banyak mulut",kawan akak k-poh tu memerlukan akak k-poh untuk memilih..membuat..merasa..mana2 resepi beskut untuk di edarkan sempena hariraya puasa tahun ini.Opssss..perlu diingatkan di sini..akak k-poh tidak ada hak ke atas resepi2 beskut tersebut..jadi jgn tanya akak k-poh pasal resepi tau. Kawan akak k-poh yg membancuh..dan akak k-poh yg membentuk..membakar..merasa dan mempacking..Ini utk permulaanlah..bulan depan baru kami akan menggunakan pekerja2. Semalam pun kami dah berbincang mengenai 3 jenis beskut baru..dan akak k-poh yg dipertanggungjawabkan utk merasa..Bayangkan untuk merasa dan memberi komen kepada 15 jenis beskut..kemudian memilih mana yg tersedap utk di jadikan killer product..Huh..mabuk coklat !!!! Dan seperti tahun2 yg lalu..killer product kami ialah beskut shortbread.

8 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

rindu ar ngan kak pah.. xpe kak.. yang penting cari rezeki kan.. blog ni bile2 leh wat kan.. tapi jangan risau.. kiteorang xkn lupe kan akk kiteorang yang comel ni... hehe

Mrs.Yie said...

dah tau dah kak pah bekerja tapi x tau keje apa..hehe..tapi sekarang dah tau laa.. :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

waaaa nnt raya boleh order ni hehehe

Piasara said...

"cayalah kak pah...sebenarnya saya dah tau keja2 membeskut kak pah ni..tp saya ingat kak pah membeskut kat umah akk sendiri..hari ni baru tau yg kak pah ni 'org kanan'..dan pakar merasa...huhu..kak,dh nak puasa ni...makin sebok la tu.."

MULAN said...

nanti nak order biskut kak pah uli tu ya...!!!

qasehraihan said...

raya xlama bolehla tempah..hakhak

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/05/dah-meminjam-tu-reti-retila-nak-bayar.html

kiz said...

ooo begitu ceritanya..

blog-tips-kurus said...

kak, i volunteer nak jadi food tester.. (*>*)

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.