KLIK

SATU RUMAH SATU COLOK... BESAR PUNYA !!!!

SALAM SAYANG SEMUA: Semalam start perang mercun dan bunga api. Ginilah nasib kalau tinggal di kawasan yang di huni oleh warga cina. Dumm Dammm Dummm Dammm sampai jam 1.30 pagi. Bulat mata akak k-poh tak mau nak lena. Apa taknya, setiap rumah akan bakar mercun dan bunga api dan macam berlawan-lawanlah pulak. Argghhhhh... jelez sungguh bila tengok cik abang boleh lena tanpa merungut bising. Jam 3 pagi baru reda... rasa mata nak bertangkup balik dah ni..!!!! Itu satu hal, satu hal lagi, bangun pepagi nih, dah berkepul asap kat luar... asap colok besar punya you.. Hadoi..!!!! Batuk lagilah macam ni.. siap sesak nafas lagi...!!!! Bayangkan, setiap rumah ada sebatang colok besar yang apinya membakar slow-slow macam ubat nyamuk.. petang karang pun belum tentu abis..ish..ish..ish.. setiap rumah ke?? Aaa ahhhh.. setiap rumah.. dan setakat jauh mata boleh memandang... semuanya ada colok besar tu!!!! Dan yang satu lorong dengan akak k-poh saja, ada 8 rumah.. HUwaaaaaa.... sampai petang ler sedut asap...!!!!!

6 comments:

diana said...

hari ni memang tak boleh jemur baju kat luar..biasanya colok tu sampai esok kak pah..

kawasan umah saya semua cina tapi yang bakar 2 rumah je..tak tau la napa yang lain tak bakar sama..

kpah k-poh said...

diana, yg lain tu tak alim.. hahahaaa...

Belalang hijau Perisik said...

area2 umah belalang sampai 3 pg x abis2 lagi dum dam dum dam...

huhuhu

Muttallif said...

Adess....memang penuh asaplah nanti..haha

Mia Liana said...

nasib... jiran sederet jalan dengan Mia ni melayu semuanya.... leganya...

MULAN said...

pasang hos air & sembur.. kata nak siram pokok tapi time depa tak nampak, siram mercun semua tu.. biar la siram pokok malam pon.. atok sedara pernah buat..!!

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.