KLIK

KENANGAN 31 DEC 1986

(pic pinjam google) Amboi..lama 'berjamang' errrrr..berzaman citer ni..nostalgia manis tuuuuuu...memang sentiasa menjadi ingatan sepanjang zaman. Pada tarikh keramat ini, akak k-poh telah ditunangkan dengan seorang pemuda bernama Kamaruddin bin Sulaiman. Ahhhhh...bertunang tu perkara biasa....tapi bertunang semasa masih bersekolah tuuuuuu....agak luar biasalah..ye..idak??? Akhir tahun 86, akak k-poh ditunangkan..kemudian tahun 87, akak k-poh menyambung pelajaran ke tingkatan 6 Atas di sekolah menengah Dato'Onn, Butterworth. ( tak payah kira lahhhh...umur akak k-poh skrg ni 43 tahun..hahahahaa...i bangga u...vouge gitu..kuang-kuang-kuang) Pada mulanya...tak de lah kawan-kawan sekolah yang tahu, kalau boleh akak k-poh nak 'rahasiya' tapi terbongkar jugak gara-gara sorang mamat ni yang dah terjatuh hati dengan akak k-poh.!!!! So..terpaksalah akak k-poh terangkan kepadanya yang akak k-poh dah bertunang...Sejak itu, sampai ke cikgu pun tahu.... Malu-malu 'tucen' lah jugak...tapi nak buat macam mana....dah hakikatnya begitu...Kan. Tapi kan...yang paling tak boleh lupa...masa kami 'detim' kat Pantai Bersih..akak k-poh masih pakai baju sekolah...heeeeee..
p/s : tak abis senyum lagi ni...duk ingat kenangan lalu....

22 comments:

zul permatang badak said...

kenangan demi kenangan mengusik hati........
ambo tak dok kenenge hok best2.....

SELAMAT TAHUN BARU 2012.....

kpah k-poh said...

selamat tahun baru zul...

masz86 said...

umur sy waktu tu baru 10 bulan kak....
Kadang2 seronak dpt baca kenangan dan kisah lama... :D
Selamat Tahan Baru kak...
Semoga Tahun baru ni membawa 1001 sinar dan harapan....

♥ ieRa ♥ said...

tak lahir lagi time ni..mak ayah baru je kawen..;)


http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/2011/12/nuffnang-bagi-cash-money-sempena.html

miSpYeja said...

selamat tahun baru ya..apa azam baru:?

kpah k-poh said...

alahai...nampaknya kecik2 lagi semuanya yaaaa....manalah dia org yg sezaman dgn kpah ni...si gedek tu kot..heee

Mia Liana said...

wahhh kenangan terindah dan terkeramat buat kak pah.... :)

selamat tahun baru..

Dalila Hamid said...

kak bertunang mudanya... ooo.. dating kat pantai bersih rupanya.... hhhee... kantoi... port kami jgak tu.... tpi skrg dh jadi highway.... cerita 10 tahun lepas....:) Selamat Tahun baru kak.... semoga kak sentiasa ceria selalu!!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

perghhhhh saya dulu pun pernah jugak detim kat situ hehehe

Mrs.Yie said...

tahun 86 saya darjah 3 kapahhhh hihihihi sharifah sayang kamaruddin ketat-ketat! kihkihkih oooo pegi detim pakai bju sekolah ye haha repot kat cikgu safarin ngi ngi ngi

Puan Kutu said...

sy hidung berhingus lg taun 86 tu.hikhik.mudanya tunang,pastu siap smbg form6.hehe..mmg kenangan..pantai bersih tu pernah p sekali zaman dulu2 tp takdelah utk dating..:)

Razif Mokji said...

layan ... kenangan best tu

Scarlett O'Hara said...

Bagi idea kat Mak Dara buat skrip mesti best ni Kak Pah!

kpah k-poh said...

terima kasih semua...kenangan terindah ni...heeee..

Model Baju Murah said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post

tunz said...

wah...detim curi2 ke tu kpah...anyway happy anniversarry....moga kekal ke hujung nyawa dan berbahagia selalu

kiz said...

masa baru darjah 4..haha..so sweet laa

MulutPayau said...

memang kenangan yg terindah tu....dating ngn baju sekolah..hehhehe...
Selamat tahun baru kpah....semoga sntiasa ceria...

ummi anum said...

Wahh..bertunang masa sekolah lagi ya..mesti menjadi kenangan terindah kn..

MULAN said...

happy new year kak pah...

happy, healthy & dirahmati always..!!

wow, kenangan mahal tu..

yie76 said...

link bl0g pengetue kito ambek nim

fatin suhana said...

selamat pertunangan dan bahgia dengan sepanjang umur dirahmati allah...jangan gaduh rumah tangga sendiri..ya zul

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.