KLIK

ENTRY LEBIH DARI 5 KALI SEHARI...BLOGGER TEGAR?

Akak k-poh terrr tiba jer..terrrr kagum dengan anda yg mempunyai banyak masa untuk meng update entry sampai lebih dari 5 entry sehari. Kalau 2 entry sehari tu..biasa ler akak k-poh tengok..tapi kalau 8 ke 9 ke entry sehari ada ker?...tak kerja ke?? Laju betul tenet tempat anda yaaa...  Katalah anda seorang suri rumah..macam mimi..puan bz bee..piasara..mommy..Pun tak kan ada masa nak update sampai macam tu sekali.Kalau pun guna Auto Post..nak jugak kena perah idea..mana nak masak..nak urus anak2..nak mendobi..heee  Katalah anda surirumah separuh masa (on call..hee) macam akak k-poh ni..Ok lah..time kerja tak yah masak..heee..tapi masih jugak tak cukup masa nak update entry 8 kali...nak kerja lagi..balik kerja..kena sambung tugas sebagai suri rumah pulak..dah penat..malam dah ngantuk..sekadar 1 entry tu pun dah cukup hebat..kan..?   Katalah anda bekerja sambil belajar...respek-respek..macam mia liana dan mak lagenda...jangan kata nak update entry 8 kali..nak baca entry sendiri pun kadang2 terlelap..heee..tapi mereka cukup gigih utk memberi sesuatu untuk anda yg berkunjung ke blog mereka... Katalah anda bekerja,masuk 8 pagi keluar 5 petang..sempat tak nak tulis entry sampai 8 kali? Nak tanya abgterror..ammboi..hac..kiz..Sempat ler kalau masih bujang..tapi kalau dah ada keluarga..siap ler..!!! heee.. Katalah anda cikgu..ehhh cuti sekolah ni tentu boleh update banyak2 kan? tanya lah scarr..qaseh raihan..tice su..anjungsena.. wan cikgumuzik ( hape? cikgu musik?? pantang keturunan aku berkahwin dgn ahlil musik..!!! alamak terasuk citer ibu mertuaku lah pulak..)  Berapa entry boleh update sehari?? 5..??  Katalah anda pelajar..Tentu anda letakkan komitmen yg tinggi pada pelajaran.Kalau tak banyak tugas2 yg di amanahkan..bukan musim peperiksaan..agak2nya boleh update 5 entry sehari? (nak kena tarik telinga bila duk lama depan laptop..) Katalah anda bisness macam belalang..atau pun penulis skrip macam mak dara..bekerja di stesen TV macam Mazlin Nordin,jual cheese cake macam mr curly merangkap artis iklan..heee..sory..wa tak tau laling kerja apa..hahaaaa...masih sempat ke nak bikin entry 5 kali sehari?  Ahli politik? doktor? peguam? artis? Siapa agaknya yg anda fikir boleh update entry sebegitu banyak dalam sehari??  Blogger Tegar?? Siapa itu blogger tegar?? ada ke yg jadi blogger tegar??
  Bila blogger tegar tak de idea...macam ni lah agaknya yaaa...

29 comments:

Effa Sahat said...

haha. saya boleh jadi macam tu kalau saya ada problem ... haha.. masa tu macam macam terkeluar dari otak. jari tukang type.

tp time happy2 susah bebenar nak keluarkan Idea...

tak best betul :P

kpah k-poh said...

jangan sampai digigit laptop tu yaa dik..effa

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

hehehe mungkin sbb saya baru aje lg buka blog.. maka tangan ada sikit gatal hahaha.. tambah bila takde idea tulis skrip maka di blog le saya buangkan meroyan saya tu =) post yg hari ni dah jd post yg ke 465 sejak 4 bulan lebih berblogging.. gila kan.. tp rasanya tak lama lagi merudum le mood tu maybe sehari 1 entry je lah kot nanti hehe

Mrs.Yie said...

hui..terus terang saya cakap saya x mampu nak taip entri sampai ke tahap macam tu..setakat dua entri sehari boleh laa..tapi biasanya sekali sehari je..mana sempat..sibuk kat rumah..lebih2 lagi cuti sekolah ni haa..anak2 semua berkumpul..kalau sempat pun bw je laa..tapi ada sorang blogger ni sampai 30 entry dia buat dalan sehari..orang itu adalah encek beng..memang tegar tahap seratos tu..hihihi

kpah k-poh said...

Mak dara..dah pun namanya penulis..kalau tak menulis..mesti meroyan punya..kan..

kpah k-poh said...

Mimi..betul ke encek beng tu buat entry 30 kali sehari?? dia kerja apa ha???

lagenda said...

hi kak pah..5-6 post 1 ari?? huhuhuhu..masa mula2 berblogging dulu, mampu la kot. Idea mencurah2 dtg but now, kena tgk kemampuan diri lah..

Kang, ada buku x terbaca, ada exam tak amik, ada keja x buat kang klu nk mengejar 5-6 post 1 ari...Owh,.TIDAKKKK!

Arya Putra said...

hahaha..akak perli hac eh?
hac memang agak tegar sejak dua menjak ni..sehari hac boleh tulis dalam 5-6 entry..tu siang je..malam belum kira lagi..tapi bergantung kepada mood hac la..kalau tengah boring, memang laju je tangan ni naip..kalau bz dengan keje, takde masenye derrr..

kpah k-poh said...

mak lagenda...kalau ada idea yg baik..apa salahnya entry banyak2 pun..tapi kalau idea yg merapu jer..baik ler buat satu jer..kan..

kpah k-poh said...

Hac..tu lah..kalau ada masa...mesti ada banyak benda yg nak tulis..tapi kalau tak de masa..nak tulis pun tak boleh wpun banyak idea..kan..

abgteror said...

saya merupakan surirumah sepenuh masa puan kapah... harap maklum... hehe

DEWI PERSIK OPERATE DARA | DARI JANDA BERTUKAR DARA

kpah k-poh said...

AT..kena edit balik ler entry tu..hahhaaa..duk sebelah mimi dgn piasara..mau tak??

wan_cikgumuzik said...

kih kih kih.. cikgu update maksima 3 entri jerr sehari akak... tuu pon kalau rajin.. selalunya dua jerr.. heheheehee... pagi satuu... petang satuuuu... hehehee....

puanbee said...

kak pah kalo 5 post sehari saya b oleh , 2 entri di taip sebelum tidur utk di publish pagi dan tengah hari petang saya taip yg lain utk ptg , dan malam 2 entri hehe..itu rahsianya ..BW kurang lah tk sempat ... tapi lain kalo org yg copy paste 100 pun boleh ...

Mrs.Yie said...

tah..x tau betul ke x..pasal dia pernah bagitau kat video log dia..paling banyak dia buat entri 30 entri sehari..

Mia Liana said...

wahhh... heheheh mia tak terlarat nak wat entri banyak cam tuh... :)

apa-apa pun bukan senang nak wat entri.. kena cari idea setiap hari..

yang penting kena usaha dan usaha tak kenal jemu...

lain lah kalau surirumah tangga sepenuh masa memang boleh update blog selalu..

ct N honey said...

saya nak siapkan 2 entry sehari pun..tak larat.itupun sambil2 masak,bagi makan anak,tidurkan anak dan bapaknya.agaknya kalau 8 entry sehari alamat anak kemana bapaknya entah kemana....

Kayun Asza said...

hehe, kpah, sebenarnya apa yg mndorong sya tulis adalah komen pembaca. katakanlah walau ada satu ja pun komen sdgkan baru ja pos entry kan, maka timbullah semangat nk pos entry baru..taktaulah kenapa,

zul permatang badak said...
This comment has been removed by the author.
zul permatang badak said...

Bagi saya cukup hanya 2 atau 3 hari satu entri....bila ada kelapangan.....

Pendekar Berkuda said...

bhahahahaha...sendiri pun dah tunggang terbalik nak update entry...mana yang sempat je keluar kat blog...

idea banyak pun tak guna kalau tak buat kan??

nazirah said...

hehehe kadang2 smpt kadang2 tak smpt.. huhu .. tengok pada masa la idea tu ada je cuma masa tu takde kak hehe ;)

azwandengkil said...

Rekod saya pernah buat 4 entry satu hari. Now, akan memaksa diri utk buat satu entry sehari.

diana said...

saya update 6-7 entry sehari kecuali sabtu ahad..sebab saya memang suri rumah dan blogger tegar..:)

Scarlett O'Hara said...

kak Pah, rekod saya adalah 12 entry sehari masa cuti sekolah yang lepas.Tapi cuti kali ni tak sempat sebab sibuk buat persediaan budak2 nak exam bulan 10 nanti.Tegar tak saya Kak Pah?

Belalang Hijau said...

jujur cakap belalang langsung xde idea nak tulis entry sendiri dah skrg...sangat kagum melihat blogger2 mcm kak pah dan sis diana senyum2 tu. ade je idea...

kena cari balik nih formula ape yg belalang guna time bnyk idea dulu...

hahaha

Scarlett O'Hara said...

Kak Pah, sampai pkl 12 mlm ni saya post 14 entry.Tegar tak Kak Pah?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aloooooo... nama saya xde pon.. nak majok la cm ni... hehehe.. gurau je kak.. kadang2 kita berblog ni ikut mood kn kak.. tapi kebanyakkan yang update entry sampai 10 kali dalam sehari tu saya rasa guna auto publish kut.. saya rase je la :)

tice su said...

Hahaha! nama sy pon ade dlm entri? ai like!!! hahaha!

skrg mane2 leh apdet blog...xde line broadband dr hp pon boleh apdet! hehehehe....

meh ler ramai2 ke blog sy (siap promote lagi nih! boleh ke? hik3?)

macehhh :)

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.