KLIK

KURANG ASAM RUPANYA

Siapa yg kurang asam?? Apa yg kurang asam?? Hanya sedikit jer silap..tapi tak pernah nak mengaku..sibuk jer salahkan yg lain.Tak fokas pada satu...tapi sibuk jer nak buat yg lain..maka inilah jadinya. Itulah..lain kali kalau nak masak sambal..jangan lupa taruk air asam jawa..Bila dah lupa letak air asam jawa, maka sambal tu tak de rasa..Ehhhh..yg lucunya..siap salahkan kuah sayur rebus tu..kononnya kurang masin.. Moral of the story:1- masa memasak kena fokus..jgn duk layan internet dlm talipon.2-kalau dah rasanya tak sama macam selalu..jangan nak salahkan masakan yg lain..tapi buat post mortem dulu...cari sebab kenapa..3-beli ler..kalau stok asam jawa tu dah dekat nak habis...  sekian: biar kurang makan..jgn kurang asam...!!!

6 comments:

meaw said...

terbaik ayat 'biar kurang makan,jangan kurang asam' tu,hehehhehe....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahaha... wanita otai pon leh silap dalam masakan ke kak... hahaha.. jangan mare yerk :)

kiz said...

kalau cam tu kak..sambil makan tu layan asam boi sekali..ada masam ada masin..hehe

Kak Aya said...

kurang asam, boleh cover dengan letak cuka tak? hi hi

Mrs.Yie said...

tapi kak pah pernah cakap malas nak masak,pasal tu le jadi macam tu..ekeke :)

nyanyisunyi said...

kurang asam ni ada dua makna..

betul2 kurang asam dalam masakan dan satu lagi kurang ajar..hehehe

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.