KLIK

Entry geram..!!!

Geram..memang geram sungguh...nak tahu apa yg akak k-poh geram? Ishhh...geram ler..!!  Tadi masa akak k-poh pi ambik anak kat sekolah, balik tu..akak k-poh singgah ler kat kedai nak beli anak tudung utk pekerja Indon..(jaga rambut..jgn masuk dlm beskut)  Akak k-poh parking ler kat depan kedai tu...tapi tak masuk ler dlm lot parking..cuma parking kat tepi jalan..sebab akak k-poh pikir..kejap jer..nak beli dan terus keluar.Enjin kereta pun tak matikan..sebab anak ada dlm kereta..Sekali tu..ada ler satu kereta kancil tu, nak parking..sebab nak hantar anak dia mengaji kat kedai jual tudung tu lah.Akak k-poh dah "ambik" dua lot parking..tapi masih ada lagi parking lain yg kosong...  Selesai beli anak tudung, akak k-poh keluar ler dari kedai tu..ehhhh...sedap jer mulut dia tu kata..""Niiii..lain kali parking elok-elok""...Apa salahnya..sebut..akak ke..makcik ke..( sebab ppuan ni masih muda lagi..)  Memang ler akak k-poh salah..tapi kan ada lagi parking yg kosong..depan kedai tu jugak..lain ler kalau tak de parking lagi.....yg akak k-poh geram sangat tu..sebab dia tu tak hormat pada orang tua..( tak tau ler kalau dia nampak akak k-poh ni masih muda..hua..hua..hua..)  Cara nak menegur orang yg lebih tua ni lain...bukan boleh sound direct jer..jadi kurang ajar ler..( mak dia tak sempat nak ajar..tu yg jadi lagu tu..) Alaaaaa..sebab akak k-poh nak cepat jer tadi..kalau tak mesti akak k-poh akan cakap.."alaaaa..kejap aja dik...kentut pun tak sempat nak abis bau..!!"Memang kejap sungguh-sungguh....!!!   Sebenarnya akak k-poh teringin nak cakap macam ni..:"nak hantar anak mengaji ke? tak malu ke tak pakai tudung? (ok ler tak pakai tudung kot..) ni pakai baju kecik sampai nak nampak pusat ni tak malu ke? Tak segan ke hantar anak pi mengaji..tapi pakai seluar ketat sampai nampak kesan 'saluran kencing tu?'Memang kesian.........Ehhhhh..tadi bukan akak k-poh geram ke???

14 comments:

Arya Putra said...

Laaa..nasib baik akak nak cepat..
kalau tak dah lama kena tarbiah budak tu..hehe..

juanita said...

Iyer la tu, K-poh nampak mude..tapi if nampak mude pun apa salahnye berbudi bahasa kan

Mrs.Yie said...

x tahan dengar ayat ni..

Tak segan ke hantar anak pi mengaji..tapi pakai seluar ketat sampai nampak kesan 'saluran kencing tu?'

kahkahkahkah.. :)

puanbee said...

kak pah tengah geram leh buat lawak lagi ..sabar kang naik darah tinggi lagi hahahaa

kay masingan said...

wah emo nya k-poh..hehehhe. x apa lah hari ini hari dia...

kpah k-poh said...

Hac : mesti kena punya..heee

kpah k-poh said...

Juanita: budi bahasa..kan budaya kita...

kpah k-poh said...

Mimi : tu ayat geram tu...heee...

kpah k-poh said...

Bee : memang panas bee..tapi tak ler sampai mengelegak...hmmmm

kpah k-poh said...

kay : esok pasti hari dia..kan..kan..kan...

gnesop.com said...

kasi sound direct je k poh.. :)

S..U..D..@..I..S said...

lin kali lepaskan gerammmm tu kalu x nnt stress...hehe

Mia Liana said...

sabar ya kak pah... orang2 muda zaman sekarang susah nak hormat orang tua...

Scarlett O'Hara said...

Kak Pah marah pun smepat buat lawak lagi!Tu yang suka gi umah Kak Pah hiburkan hati tu!

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.