KLIK

BUKAN NAK MENYIBUK, TAPI SEKADAR MENGINGATKAN

SALAM SAYANG SEMUA: Bukan untuk memanjangkan cerita ke apa ke, tapi ianya sekadar mengingatkan sesama blogger.Kes bermula dengan 'pendedahan' dari mimi berkenaan dengan seorang blogger yang menyiarkan entry berkenaan dengan aiswarya yang 'terlupa' memakai seluar dalam, jadi semasa menari, ternampaklah anunya tu..dan malangnya bagi aiswarya, anunya di jaja seantero maya. Anda nak buat entry, ok.. tak de masalah..cuma yang jadi masalahnya bila 'anu'nya tu dan ditunjukkan dengan jelas.Akak k-poh sebagai orang tua, amat malu dengan penayangan secara percuma tu, jadi telah menyuarakan supaya entry itu didelete. (ni yg akak k-poh komen di entry tersebut)    [1/17/2012 10:52:23 PM] sharifah nor: salam dik, tak payah jadik anon pun kan.. kalau nak komen.. komen aje lah terang-terang..kan. Ni akak nak komen lah yaa.. sebagai org yg jauh lebih tua dr adik lah yaa..akak nak bgtau adik, delete jer entry ni..tahu lah adik dah kecikkan pic tu, tapi bila di klik, dah besar balik pic tu.. dah boleh nampak jugaklah anu si aiswarya tu. Cuba edit pic tu.. jgn bagi nampak anu dia tu.. kesian dia.. anu dia di jaja sebegitu rupa..Oh ya.. satu lagi.. kalau ye pun entry tu dari sumber.. tak kanlah betul sangat nak copy bulat2,agak-agaklah dik. Sembunyikanlah sikit "kemaluan" org tu.. ye dik..
sebagai nasihat dari org tua...

Alhamdulillah, akak k-poh mendapat respon yang baik dari blogger tersebut. (nasib baik akak k-poh sempat capture shout dia yang di shout kat shout GomoFm.. )

 

Walaupun ada macam terperli, tapi tak kisahlah...kan.

6 comments:

Niza Romli said...

taktau pulak kewujudan gambar aiwarya tu :D

lady scooter said...

tak kisah la dia nak perli ke ape kak... yang penting dia dah delete gambo tu...

diana said...

saya pun pelik dengan blogger2 gini..padahal ramai dah blogger yang dok buat entry supaya jangan letak gambar tak senonoh kat blog.walaupun bukan gambar sendiri.tapi dok buat jugak..demi traffic...!kebanyakan yang buat gini blogger2 seo.tak semua...tapi ramai la..

Mrs.Yie said...

baguslah dia dah delete.. :)

kpah k-poh said...

sebaik-baiknya jgn ditunjukkan ke aiban org lain...

Mrs.Yie said...

baru saya perasan dia perli kapah..ish...

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.