KLIK

TAU-TAU AKAK K-POH SAKIT..

Sejak bangun subuh tadi, perut ni memulas-mulas, entah silap makan apa pun tak tau.Tak melemahkan semangat untuk bersiaran,akak k-poh teruskan jugak walaupun tiga empat kali ke jamban..Ahhhh...ceret beret lah pulak...
Berlarut-larutan sehingga badan dah lemah tak bermaya.Niat hati untuk berblog,terbengkalai.
Bila dah masuk 15 kali membuang,dah tak tahan...perut dah masuk angin,suhu badan dah tinggi melampau....demam panas!
Ke klinik,tutuplah pulak.Try lagi satu klinik,doktor belum masuk lagi, kena tunggu satu jam.Alahai...tak tahan!!!
Terus ke hospital Bkt.Mertajam bahagian kecemasan...punyalah ramai org.Satu jam setengah menunggu,tu pun abg dah ajak cari klinik sekitar pekan tu, kot ada yg bukak...akhirnya nama dipanggil
Disebabkan demam yg tinggi, dan badan yg lemah,sepatutnya akak k-poh di'masukkan'air, kata doktorlah...tapi tak cukup tempat dan sesak, maka akak k-poh diberikan ubat-ubat dan disuruh pulang dulu.Dengan pesan,jika masalah berlarutan kena bersegeralah ke hospital untuk dimasukkan ke wad pulak.
Setelah pulang ke rumah,setelah berehat dan telan ubat,Alhamdulillah,badan terasa ok sikit.Dan dah kurang ke tandas.
Kali ini rasanya paling teruk...sekarang ni dah tengah malam,mata dah tak mau pejam...Dah puas tidur dari petang tadi.
InshaAllah...esok sihatlah ni...walaupun perut masih pedih..mungkin sebab kurang makan...atau dengan lain perkataan...LAPAR!!!!!
Ok lah...nak mintak abang sediakan sedikit makanan buat pengalas perut....
Doakan akak k-poh cepat sembuh yaaaaa...!!!!



17 comments:

Mrs.Yie said...

kapahhh..jangan sakit2 tau..kitorang risauuuu..sekarang dah ok ke??

KizMySeLf said...

ermm copek sihat yo.. nasib baik cirit-birit..kalau muntah2 tadi .. nak dapat adiklah tu kot..haha..( gurau eh..gelak sikit biar cepat sembuh )

IAMSERI said...

Seri doakan semoga mama cepat2 sembuh k...hehehehe..cian mama...salah makan ker tu..ngeh3... :p

Mia Liana said...

ala ciannya kak pah... moga cepat sembuh ya... ;)

jangan lupa makan ubat tu... :)

NURULHANIF said...

jgn lupa makn ubat tau kak pah.. moga cepat sembuh.. :)

♥ ieRa ♥ said...

KKO doakan kpah cepat sembuh..
KKO pulak yang mcm sakit perut hari ni

MULAN said...

cepat sembuh kak pah..!! makan obat tau & take care.. muaahhh..

tunz said...

cepat sembuh yer kpah....x de lah org nak mendj nanti..tpi pagi mama tunz dah x dpt dgr gomo sbb kat skola error lah gomo ni..huhuhu...

kpah k-poh said...

terima kasih semua....

suri solehah said...

hari ni macamna kak dah ok ke?harap semua dah ok.

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman bl0g pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow
lg 1 pakjoe dh tekan iklan dekat blog nie...pakjoe nk bg duit sikit kn dh nk bka kolah hahaha

syiela said...

cepat sembuh ye kak pah.. tersalah makan ke..

Dalila Hamid said...
This comment has been removed by the author.
Dalila Hamid said...

kak... jgn lupa makan ubat tau... klau bab cerit birit ni mmg ssh hati... nk ke mana pun payah

Dalila Hamid said...
This comment has been removed by the author.
Nur-nba said...

Moga Kak Pah dah kembali sihat.. Jangan lupa makan ubat ye..

Koleksi Baju Murah said...

cepat sembuh yahh,,salm kenal

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.