KLIK

BILA MAMATUNZ BERKATA-KATA

Blogger tunz said...
pd pengalaman mama tunz...may b...may b tau...bila pertama kali kita buka tudung periuk nasi tuh, akan ada wap air kat tudung periuk tu, jgn sampai air wap itu jatuh ke atas nasi yg dah masak tuh...lagi satu may b...may b jer..bila kita senduk nasi, kena hati2.pesan arwah umi mama tunz dulu.bila lepas makan, ada nasi lebih dlm mangkuk nasi, kalau kita masukkan semula dlm periuk nasi td,pastikan nasi yg dimasukkan itu x tercemar dgn nasi2 yg dh disenduk atau bercampur2 dgn kuah semasa kita nikmati hidangan tdi..susah nk jelaskn dgn ayat tulisan kat sini...kalau lisan better..hope kak pah leh faham n jelas..dan mama tunz hrp ada inout kat sini..just sharing ye kpah
P/S : nenek akak k-poh selalu cakap, kalau nasik yg dah lebih tu jangan campur dgn nasik dalam periuk.Nanti nasik cepat basi. Kalau senduk nasik tu, jari jangan tersentuh dengan nasik yg dalam periuk tu. InshaAllah, akak k-poh akan cuba semua petua dari komen yg diberi.... kalau menjadi... lepas ni tak perlulah akak k-poh simpan nasik dalam peti sejuk lagi.Hmmmmm.

3 comments:

kiz said...

tu dia..org otai berkata-kata

Pia said...

"lahh..saya pun selalu gak jadi cam tu..kalau nasik tak abis dn lupa masukkan dlm esbok tu sure basi...mulalah salahkn beras la..salahkn periuk lah mcm2.."

tunz said...

alamak!!! malunya i nak berkata2 tanpa suara nih....tpi kan..sharing is caring kan kpah

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.