KLIK

ANAK MEMANG DAH BESAR....

SALAM SAYANG SEMUA: berjalan-jalan di tanah gersang meronda blog blogger yang masuk ke shout dan komen... sementara tak de idea nak buat entry nih... tetiba akak k-poh terlintas pulak di ingatan sebaik saja menjenguk ke blog yg no ordinary ni... Mengimbau kembali saat anak-anak masih dibangku sekolah rendah.. zaman tu.. komputer masih belum mampu nak beli... peneman kesunyian anak-anak hanyalah sebijik TV kaler yang tak seberapa besar.Kalau black out... anak-anak menyinga tak tau apa nak buat... boringlah itu lah ini lah...Tapi sekarang.. TV pun kadang-kadang jer bukak... tv makin besar.. badan tv makin tipis... tapi anak-anak lebih tumpuan kepada laptop masing-masing. Pesbuk, twitter, game,e-bay,movie,youtube... dah jadik makanan rugi..!!!
Masih ingat lagi... teletubbies ni lah yang paling hebat masa tu.. Anak-anak belajar bahasa Inggeris melalui rancangan ini. Tapi sekarang, anak lebih berminat kepada bahasa Korea... K-POP sana-sini!!!...

Panggung wayang? Huh.. bawak anak masuk panggung pun tak pernah... Harap kan tengok cerita di TV saja ler..Drama..cerita melayu..cerita kung-fu..hindustan..kartun  semuanya tengok kat TV jer. Apa yang di siarkan di TV.. itu ler yang dapat tengok.Sekarang ni.. sikit-sikit nak ke panggung... dengan mak abahnya sekali di ajak nengok Adnan Sempit... hmmmm....( best citer adnan sempit 2 heee) Dulu anak-anak berebut siaranTV.... sebab tak de siaran ulangan..Kalau ada pun mungkin tahun depan.Tapi sekarang.. tak kisah... no hal...kalau siaran tv3.. tengok jer kat 'tonton' Kalau kat Astro.. lagi ler.. memanjang siaran ulangan... grrrrrrr.... Bayar mahal-mahal utk tengok ulangan jer!! (opsssss lari tajuk hahahaa) Sekarang ni... ?... masing-masing boleh online jer.. donlod sana sini... maknya jugak ler sengkek nak bayar tenet...  p/s:bila cuti sekolah... rumah dah jadik macam ciber cafe !!!!!  

4 comments:

Lina_Lin said...

yeahhaaaaaa, nak balik nak balik :)

Puan Kutu said...

btul tu..aiman dok sibuk ajak abah n ibu tgok filem.maknanya nak tgok wayang la tu..hehe

m.u.l.a.n said...

comel kan teletubbies tu...

kak pah masak apa hari ni..???

Scarlett O'Hara said...

best kan bila anak2 dah besar!Dah boleh jadi kawan.

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.