KLIK

bila ada kucing..anda perlu ada ini...




Anda ada bela kucing? dan kucing anda sangat degil? jangan bimbang..akak k-poh ada caranya.
Ok..pertama yg anda perlukan ialah bekas spray.Bagi yg warna kuning tu, akak k-poh isi dengan air paip jer..Tujuannya ialah untuk menspray pada kucing yg sedang bergaduh ataupun kucing yg sedang 'aim' utk pancut.Amat berguna jika anda mempunyai kucing yg aktif..yg suka memanjat dan mencakar.Ye lah..sebelum kucing anda bertindak...anda harus bertindak dulu..

Bekas spray yg kedua kaler hijau tu..akak k-poh isi dgn cuka masakan dan dicampur dgn air.Sukatannya 1 cawan cuka 1 cawan air.Tujuannya untuk menspray tempat yg kucing anda pancut.Selepas anda cuci kesan kencing kucing tu..anda spray dgn campuran cuka ini, untuk menghilangkan bau dan kucing anda tidak akan pancut lagi di situ...selagi ada bau cuka tu.Juga sesuai utk kesan bau najis kucing.

Tapi AWAS, jangan spray pada kucing ! Itu sudah jadi kes dera..




Tengok...si manis melarikan diri...

~ Ehhhhh ~ Senyumlah sikit ~ !

7 comments:

Mrs.Yie said...

hee..bagus ni..nak cubalah..kat rumah saya ada bela dua ekor kucing buta tapi aktif..

Arya Putra said...

terima kasih kak untuk info ni! kucing hac sedang sakit perut tu..asek buang merata je..

MOK&SONS said...

hehehe ingat tadi nak spray kucin.. :D ..tapi memeber pernah bagi tips..ni kalo kucin berak merata la..suh bubuh minyak cap kapak kat tut dia..kompem dia insaf..eheh cam kejam pulak yer..

ct N honey said...

elok juga petua ni..tapi ct x bela kucing..

zaly said...

bagus info ni k poh... tak tahu plak.. nak cuba nanti...

Fathiah Hamim said...

haha saya pun ada dua2 tuh!

Ann Ishak said...

saya pung bela kucing jugak tapi dok dalam sangkar je, jarang sangat nak lepaskan sebab takut melepas hajad merata2, dah tau tips buangkan bau kencing kucing ni, bolehlah lepaskan mereka2 tu.

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.