KLIK

Senang-senang jer nak bagi alamat rumah kat orang...

Mungkin anda pernah alami situasi begini..ye..lah..situasi di mana anda senang sangat untuk memberi alamat rumah anda kepada orang yang anda tidak kenali.Akak k-poh pun tidak terkecuali, kadang-kadang tu kita ni terpaksa.... Tanpa sedar...tanpa berfikir panjang.. Sekarang ni pulak, zaman majulah katakan...tak perlu ke mana-mana, hanya melalui satu panggilan telefon saja..anda telah mendedahkan alamat rumah anda kepada orang asing..entah bangladesh..entah indon... Percaya atau tidak, setiap sebulan sekali anda pasti melakukannya..tapi yang hebatnya, anda sedar perkara itu berlaku, tapi anda tetap akan melakukannya juga. Tak percaya?? Ini akak k-poh bagi contoh...dan akak k-poh harap anda akan "tersedar"... ..........Akak, mintak alamat rumah...nanti saya hantar.......(bayangkan betapa bahayanya situasi anda ketika itu).... ...........(saat ini anda sedang memberikan alamat rumah anda)..... ...........Akak...( suspen )...tong gas kaler apa?.... ...........Biru...... (saat ini...anda yg sedang baca ni..senyum ke?? )

16 comments:

MULAN said...

saya pon terkadang tersasul jugak kasi alamat rumah atau phone no... suami selalu marah..

papabear said...

alahai... isk isk.. suspen wei..

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini selalu bagi alamt rumah klu shpping on9,.=((

kpah k-poh said...

MUlan : kena lebih berhati-hati ler...

kpah k-poh said...

PAPABEAR: sambil2 menasihat..sambil2 buat lawak..heee

kpah k-poh said...

NURUL: kalau tak bg alamat..mcm mana lak ler depa nak antar barang...ngeeee..

Mrs.Yie said...

alamat rumah saya kawan2 dalam blog ni puan bee sorang je yg tahu sebab selalu dapat gift dari dia dulu dan saya pun selalu beli barang online melalui dia je..hehe..kalau x bagi alamat,macam mana orang nak hantar barang kat kita..kan?

Nizam Ijam said...

kena hati2 lepas nie :)


” Nizam Ijam Dot Com”

S..U..D..@..I..S said...

satu lg sllu isi borang cabutan bertuah bila g shopping..sah2 bg addreskan kakpah

HAZWAN17 said...

tak nak bagi alamat rumah kene g beli sendiri tong gas kat kedai..tapi tak macam berat pulak kan nak angkat

kiz said...

awas bahaya ada di mana mana..lain kali bagi alamat link blog je..

suri solehah said...

selalu bg kat india yg angkat tong gas tu kak..terpaksa huhu

blog-tips-kurus said...

baru je bg add kat blogger d_LA pasal beliau nak menjemput.. :-)

Mia Liana said...

mia dah tahu dah alamat kak pahhhh heheheh... dan blogger2 lain yang menyertai aktiviti di blog mia...

setakat ni... xpernah pun bagi sesapa alamat rumah kecuali kalau ada benda2 penting....

Zaitun said...

Betul juga kan tapi lepas ni kena berhati2.

Fathiah Hamim said...

hahaha nak order gas memang mintak alamat laa. :D

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.