KLIK

AWAK TU LORI TAIK..BUKAN KERETA F 1 !!!!

Jom nengok dulu gambar..ni..
 Hanya lori saja yg akak k-poh nak story kat sini..bukan orang yg ada dalam pic tu...(sbb google kan..) Al-kisahnya, dalam perjalanan balik dari Taiping ke Penang..(pagi tadi)..setelah selesaikan urusan membayar cukai tanah..cukai pintu yg dah 2 tahun tertangguh...menghidupkan road tax yg dah mati 5 hari yang lepas ( duk buat apa haaa..semua urusan tertangguh nih!!!)..kami (merujuk kpd akak k-poh dah suami) cadang nak ronda-ronda laa kat pekan Kamunting..(dah banyak perubahan)...tapi di sebabkan suami akak k-poh asyik terima call jer dari tempat kerja dia,  tak jadi ler kami nak bersantai-santai..hmmmm..balik ajer ler jawabnya..!!!! " cuba tengok indah water tu (merujuk kpd lori)..laju satu macam jer..""mana..mana..??""tuuuu..kat belakang..potong dua tiga bijik kereta oooo.." Kemudian tepat-tepat berada di belakang kancil kami..ke kanan ke kiri ke kanan ke kiri..(mungkin niat nak memotonglah tu) aduhhhh...dah ler kat atas jambatan...!!! akai tak de lah ni...!!!Last-last dapat jugak indah water tu potong kereta kami dan juga beberapa biji kereta yg lain.. Laju..memang laju.. "alehhh..bawak taik pun nak laju.."..Bukan bawak kereta F1 pun...!!!  p/s : kalau dgn lori sampah..memang akak k-poh bagi dia jalan dulu...heee..  

11 comments:

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaaa

Yumida said...

hihi..kelakar la akak nih...cuber akak bayangkan if tertumpah sket kt jln n tayar akak 'preeet' kt situ...hihi...

Mrs.Yie said...

hahahaha...kelakar kak pah buat perut saya sakit pagi ni...!!!

Green Apple said...

dia nak cepat tu.. driver tu sakit perutt..

Zaitun said...

Bengang kan kalau lori macam ni tunjuk lagak kat jalan raya.

gnesop.com said...

kalau exciden tu, jenuh juga nak mencuci.. hahaha
buat laporan jer kak

kpah k-poh said...

kalau bayangkan yg buruk...bertarrrburan ler najis2 tu erkkk...

syiela said...

hahahha.. nasib dia berjaya memotong akak dgn selamat.. kalau tidak tak dapat nk bygkan...

kpah k-poh said...

ye lah syiela..drebar lori taik yg sangatlah tidak berhemah...

puanbee said...

haha awat kalau lori sampah bg dia jalan dulu dah ler lmbt kak pah

Umie Artoqiemie said...

hahahaha.. tak pernah dibuat orang.. lori taik main kotor!!

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.