KLIK

HEADER BESAR ALAM

Besar alam?..ye lah..akak k-poh selalu guna 'besar alam' untuk menggambarkan sesuatu itu terlalu besar..  Header besar alam merujuk kepada header yang sangat besar..!!! Semalam akak k-poh menghabiskan lebih kurang sejam untuk menjelajah ke blog-blog yang tak pernah akak k-poh masuk sebelum ini.Blog-blog yang bahasanya teratur sedikitlah dari blog-blog yang selalu akak k-poh layan dan sayang-sayang ni...muuuahhhh..!! Rata-rata blog yg akak k-poh masuk tu, headernya besar-besar dan pic dalam entry pun besar-besar..!!! Dear, bukan tak boleh nak bubuh header besar..pic besar sampai terkeluar dari kotak entry..tapi agak-agaklah sikit masa blog tu nak loading. Ehhhhh..masa akak k-poh mula-mula buat blog dulu pun, akak k-poh buh header besarrrrrr alammmmm..!!! Sampaikan lubang hidung akak k-poh jelas kelihatan..!!! hahahaaaa...  "mama..header mama tu besar sangat..sampai 'hang' latop orang.." "kpah..macam mana ni..masuk blog kpah jer terus 'hang'!..  Antara komen-komen yang akak k-poh terima..tapi ada ke akak k-poh kisah? Mesti ler akak k-poh kisah..tak duk diam..akak k-poh lekas-lekas perbetul header menjadi kecik.Blogger abgteror telah banyak membantu akak k-poh dalam hal-hal berkaitan dgn header ni.  Mungkinlah anda tidak menghadapi masalah loading..tapi kesianlah kepada PC zaman jepun akak k-poh ni...yaaaaa....penat dia nak loading..!!!!
  p/s: ingat tak pada header yang pertama sekali anda guna masa mula-mula buat blog dulu? apa pendapat anda tentang header anda dulu dan sekarang?  
Pic ni akak k-poh mula-mula guna untuk dijadikan header...klik pada gambar kalau nak tengok lubang idung ku..hahahaaa...

24 comments:

Maya Mayana said...

blog ku kah yg akak kpoh maksudkan?? salam kenal kak...

syiela said...

sampai sekarang tak pandai nak buat header :(

kpah k-poh said...

Maya : bukan blog maya dear...

kpah k-poh said...

syiela : kpah pun mintak tolong org buat kan..hmmmm

KC@ella said...

smpai skrg KC mintak tlg org buat header. Tgh pk2 ni .. Besar tak header KC??

meaw said...

huhuhuhu...dulu header meaw bapak besau gilaaaa,sekarang takdah kot,okay kot,huhuhu....

puanbee said...

hehe dr dulu sampai la ni header asyik tukar je ..

kpah k-poh said...

header bee mmg selalu tukar2 sbb bee pandai buat sendiri...kan

Mia Liana said...

alamak.. terasa ni. header mia pun besar juga...

mr.curly said...

ehh2..cantik la lubang idung lalinggg..cumel!!!!..hikhik

kpah k-poh said...

header MIA dan MR.CURLY memang besar...tapi bila loading..tak berat...heee...jgn ler terasa....

kiz said...

besar kepala blog boleh ubah..besar kepala orang memang nak kena hantuk hehe.

Belalang Hijau said...

header belalang pun besaq gedabak...nak design lain mcm malaih la pulak...heee

zul permatang badak said...

aduh terasa....header saya besar alam.....
nak wat cam ner...pemandangan alam...

Adinda Amy Sensei said...

hai akak....apa khabar? dtg komen ni....hehe

Adinda Amy Sensei said...

hai akak....apa khabar? dtg komen ni....hehe

Memori Kekasih said...

besar itu menawan...hehehehehe

Yumida said...

hihi...sempoi ar akak nih...kt majlis mn tuuu..

Scarlett O'Hara said...

Header Scarr tu kira besar alam tak?

kpah k-poh said...

alahai..ramai pulak yg header besar...tapi tak de lah besar alam..kan..kan..kan...

MULAN said...

Blog saya bahasanya teratur tak..?? Nk jugak header besar tapi tak jadi2.. Foto kena besar kot..

nick dot anis said...

owh seb bek header yangs sedang2 saja.hehe

rasta said...

salam kak Pah ..
maaf lama rasta tak singgah blog femes nie... agak sibuk sedikit kebelakangan ini...

oh ya....
Rasta tumpang promote blog rasta yang baru.....post terbaru tentang brest cancer sudilah kiranya singgah..
Post terbaru tentang Uraine bloged pains.
Semoga Ceria dan senyum selalu

Terima Kasih singgah....

MANZARINA said...

header yang saya buat mula2 dulu sampai skarang masih guna lagi...

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.