KLIK

EMAS EMAS RAGUT SAMUN

Seremban.

nenek Indun disamun 6 lelaki.



kesan kecederaan yg dialaminya.

Indun Yahya 62, disamun letika sedang menjemur kain.Kejadian berlaku pada pukul 8.45 pagi.

Suspek bersenjata parang melarikan diri selepas merampas rantai dan gelang emas bernilai RM 5,000 yg dipakai oleh mangsa.

Kuantan.

Suri rumah kerugian RM 8,000 apabila dua utas rantai lehernya diragut.

Mangsa yang berusia 45 tahun berjalan kaki bersendirian pada pukul 12 tengahari untuk pulang ke rumahnya

Akak k-poh:
Kenapalah nak pakai barang kemas banyak2 kat badan tu.Peragut pun terbeliak bijik mata nengok emas bernilai beribu-ribu ringgit tu.Tak sayang nyawa ke adik-adik,kakak-kakak,mak-mak, nenek-nenek....sekalian oiiiiii...!!!!





Hari ni..Cuba acu try test pakai banyak barang kemas macam ni....komfem...esok tinggal nama jer!!!

6 comments:

Pia said...

"saya tak pakai brg kemas,kak pah... w/pon hakikatnya saya sangat kaya...hahaha..kaya dlm mimpi je lah..Jgnlah pakai brg kemas demi nyawa anda..!"

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

saya kalau pakai pun time kenduri atau raya je.. hari2 besa simpan hehehe

ni ada entry istimewa utk kak pah
http://www.bicaramakdara.com/2011/10/10-tukang-komen-pilihan.html

Cik Ton said...

sekarang ni nak melaram langsung tak boleh dah....semua tempat tak selamat

Rain said...

pakai manik je..

iktibar ni kakpah.

jemarisuri said...

salam, sy pakai jam je...hehe..
takut...

singgah dr entry Bicara Mak Dara...

diana said...

tak payah pakai..
barang kemas bukan cuma untuk dipakai...
kalau kita simpan pun dia tetap nama barang kemas..jadi tak salah kalau tak pakai.

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.