KLIK

BAHAYA CHICKEN DANCE.!!!

Alkisahnya, si Umairah ni ( anak kawan akak k-poh) beria-ia benar bercerita pasal hari Graduasi Tadika dia pada akak k-poh.

'acik pah..nanti..kan..umairah nak kena nari 'ciken den' tau...

'apa tu ciken den?'

'alaaaaa...gini..laaaa...( sambil buat aksi berkepak-kepak macam ayam tu..)

'ohhhhhh...chicken dance kaaaa....acik pah tau laaaa..'
......macam niiii...kannnnnn.....( akak k-poh buat aksi makan ayam..heeee)

'bukan laaa...tapi macam ni...mai sini umairah ajaq...'
......( maka berlakulah sesi akak k-poh menari ciken den..berkepak-kepak..berlenggang-lenggok macam ayam...haiii yyaaaaa...ini budak mmg banyak songeh hoooo...!!!!)

Beberapa hari lepas tu..dahhhh...si Umairah ni jatuh dalam bilik mandi..tersembam..muka dulu ke lantai..!!!
( mungkinlah ketika dia bermandi-manda...sambil berkepak-kepak ala-ala ciken den..!!!!)

Nahhhhhhhh....bengkak bibir...dan...gigi depan dua batang..lupus..!!!! hahhaaa..opssss..mula2 tau pasal ni..akak k-poh terkejut jgk sbb darah banyak yang keluar....Hmmmmm....
bahaya tarian ciken den !!!!

Selepas tamat Graduasi, akak k-poh tanya ler...pasal Umairah naik pentas buat ciken den tu..

'best tak..umairah nari ciken den?'

'tak nari pun...'




'ngapa?' sebab umairah tak de gigi ke??? heeeee..

'tak lah..acik pah ni...sebab kawan umairah.. budak pompuan tu..kencing kat atas pentas..!!!'
..................saat ini..akak k-poh gelak-gelak-gelak...!!!!..........

'umairah tak ingat no talipon acik pah..kalau tak..mesti acik pah boleh ganti nari ciken den...!!!'
.................saat ini..akak k-poh dah tak tahan...sakit perut tergelak sakan..!!!!....

( kejap..nak bayangkan akak k-poh nari ciken den...waduhhhhh...buruk benor!!!! hahahaaaa...)
ohhh tidakkkkk...tak sanggup makkkkkk...!!!!

9 comments:

jemarisuri said...

huhu..time ank akak kecik2 dulu pun kalau show mesti chicken dance..hehe

maybe sesuai utk anak2 kot..hihi

MULAN said...

adoooyaaiii... kesian nya terkencing atas pentas... sure gabrah nak perform sebelum tu.. meh umairah, kita nari sama nak.. ajak acik pah jugak..

kiz said...

kak pah chiken dance..kah kah..guling2 jap

kpah k-poh said...

amboi kiz..kau bayangkan jugak yaaa...

Mia Liana said...

mia dulu masa tadika pun buat persembahan menari atas pentas, tarian melayu asli, nasib tak gabra...

kpah k-poh said...

kpah pun banyak kali naik pentas..mia...heeeee

afzalsukasuki said...

ala akak pon boleh nari ciken dance pe.mesti sgt comel cam teletubbies.huhu :P

kakngah said...

ciken den ni acara wajip bebudak tadika la..
masa adeeb sekolah tadika .. 2 tahun berturut2 menari tarian yg sama...

kpah k-poh said...

jom lah kngah..kita nari ciken den...heeeee

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.