KLIK

u ada lesen...u tolong parking!!!!

parking jenis macam ni..menyusahkan jer..!!!
Masa akak k-poh jenjalan blogwalking sambil2 melenguhkan jejari yg tak berapa nak runcing ni..tiba2 akak k-poh terdampar sekejap kat blog ni..SUHAIL EAT WORLD. Apa yg menarik minat akak k-poh ialah entry blogger ni pasal pemandu wanita. Walaupun sekadar video dari you tube jer..tapi akak k-poh ada sikit terasa lah..terasa masinnnnnn..jer...!!!! Memang akak k-poh ngakulah..akak k-poh ni sangat susah hati bab2 parking ni. Kalau kena yg jenis kereta parking sebelah2 tu..memang akak k-poh tak de hal punya.Yg tu akak k-poh terror lah!!! Tapi..kalau kena yg seperti gambar di atas tu..fuh!!!..memang akak k-poh tak parking dah!!!! rela akak k-poh jalan jauh sikit..asal tak malu muka sebab tak reti nak parking..!!! Adalah satu kisah ni..hanya akak k-poh jer yg berani buat macam ni..rasa2nya mak lagenda..scarlett petals..cikmin..makdara..mazlin nordin tv3..malah beribu2 orang bloggers wanita lain mesti takkan buat apa yg akak k-poh buat ni.
 "untuk ke klinik pakar, kalau parking di luar,jauhlah pulak akak k-poh tak larat nak jalan.bukan apa..takut kurus..!!! Rezeki akak k-poh..adalah satu tempat parking yg kosong..tapi parking yg jenis depan belakang tu..parking yg menjadi kepantangan akak k-poh!! hmmm.." "start ler akak k-poh mengejas kereta tu..kancil jer..kenit jer tu..pun tak lepas..Kejap montot senget...kejap depan senget..!!! menci tahap gaban betul!!!" "aaa ahhh...idea sudah mari..!!!"dik..(sapa akak k-poh dekat pemuda yg jadi pengawal keselamatan)..kamu ada lesen kereta dak??"ada..kak..awat??""kamu pandai parking hat lagu ni dak??""buleh aihhhh!!!""meh sini..kamu tolong akak parking kereta ni..!!!" Nasib baiklah budak tu tak banyak songeh...dengan perasaan bertanggungjawab (agaknya lah!!) budak muda tu tolong memaking kereta akak k-poh ...Dan akak k-poh pun berasa senang hati sebab kereta telah siap di parking. Errrrrrr..nanti..macam mana akak k-poh nak keluar?? adusssssssss... .

11 comments:

kiz said...

kenapa tak parking macam mr bean tu je..

kak Erna said...

aassalam memang best idea k.poh..
akak dulu pernah sekali..suami tinggalkan akak dalam kete.katanya nak pergi sekejap aje..tak de parking...
sekali ada kete nak keluar..
akak pun dengan selamba jugak..suruh orang yang nak keluar tu..alihkan kete..sebab akak kata..tak pandai memandu..

mrs.sabri said...

kalau orang yg tak ada lesen macam saya ni agaknya macam mana lah rupa bentuk kereta yg saya parking..hehe..orang yg ada lesen pun susah nak parking kalau macam tu gayanya.. :)

qasehraihan said...

hahah..
kak saya pantang btul kalau org pking xbetul...
sbb sy cukup jaga part tu..
agaknya depa esen beli tak??hha

sori kak, smm xdtg..bizi huhu

Pendekar Berkuda said...

panjat je tingap.. tak pun kakpah tarah bumbung kete tu..haha

Yan said...

Hee.. lawak lah akak ni. Abis tu akak bg upah tak?

Scarlett O'Hara said...

Kak Pah, mmg saya tak buat cam kak pah tu sebab saya ada 'driver' =)

Cekodok said...

hahha.. mujur ada budak tu kak pah oii...

kak pah.. beli smart 2... haha.. main selit ja... ngeee

nelly said...

kalau parking cm tu ,..tertanya2 gak ..

macam mana dapat lesen ..adoi

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

waaaaa berani kak pah kasi kunci keta tu.. nasib baik dia tak ambik kunci dan bawak keta kak pah pergi hehehe.. tp orang kedah memang semua baik baikkkk ahaks =)

Myfrin's story said...

Kak pah untung la, time2 darurat tu ada saja bantuan datang. Nasib baik budak guard tu sporting kan, hehe.....:)

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.