KLIK

Blogger Cekodok: Cekodok itu sedap

Seorang lagi blogger yang mendapat peluang..untuk menjadi bahan entry kali ini.."tuan-tuan dan puan-puan"...beri tepukan kepada...peserta yang bernama "cekodok"..( sah-sah bukan nama sebenar)


Ni jawapan dari cekodok...ngapa rasa macam kenal jer nama yg kat bawah tu...heee



Ini blog cekodok:


Cekodok Ultraman Keding..

 Akak k-poh mula2 kenal cekodok ni..baru jer...inai pun masih merah lagi di jari...Kalau tak silap akak, cekodok ini akak kenal dari blog adik nuur an nor.

Kat bawah ni..akak k-poh sertakan sajak khas untuk cekodok.Walaupun akak k-poh sendiri tak tahu dari mana asal usulnya..yg akak kpoh tahu..cekodok ni berjaya melarikan diri dari zombi2 Kg Pisang!!!

Terimalah sajak khas:

Bahan-bahan ( 2-3 orang )

  • 5-6 biji pisang berangan pisang lain pun boleh
  • 1/2 cawan gula(kalau nak manis tambahlah gula lagi :) )
  • 1 cawan tepung - bergantung atas besarnya pisang..(agak2 bila bancuh tepung tu jadi pekat dan tak cair oklah..mcm wat jemput pisang)
  • 1 1/2 sudu kecil bikarbonat soda
  • minyak untuk menggoreng

Cara-cara

  1. satukan kesemua bahan di atas kecuali minyak lah ia.. dan perapkan selama 15-20 minit
  2. selepas 20 minit tu sediakan kuali dan panaskan minyak utk menggoreng.. Gorenglah wat cam jemput2 tu sampai habissss...
  3. sedia untuk dimakan.. sarapan atau waktu petang.. nyamnyam
  4. Selamat mencuba... :)

nukilan: ciplak dari My Resepi.

sekian

11 comments:

Adinda Amy Sensei said...

untung cekodok dpt sajak dari kakpah...hehehe..utk sy bile pulakkk kak..haha

qasehraihan said...

eh btul la..sy pun kenal nama yg kt bwh tu..haha..kuat nyakat ek akak ni..hahahahah

Cekodok said...

perghh... boleh mati gelak guling2 ni... adoiii

Isteri Yang Comel said...

cekodok nie kawan gaduh saya nie.. hihihihi peace cekodok.... Cekodok Itu Sedap

Myfrin's story said...

Salam, kak poh. Wah, resepi yang sedap. Cekodok pisang memang kegemaran anak2 kak.........:)

gnesop.com said...

sop pun ada jug asinggah perkena cekodok kat blog tu.. huhuh

papabear said...

nasib cekodok and bukan kodok jer hehe

Scarlett O'Hara said...

Cekodok mmg best!Kalau kat Johor ni cekodok kena tukar nama jadi jemput-jemput.
ps:Cekodok durian ada tak?

kpah k-poh said...

nampaknya ramai yg kenal dgn cekodok...betul tak akak k-poh cakap...cekodok mmg popular!!!

azieazah said...

Salam KAK PAH..

wahhh cekodok. Bagi saya dan anak-anak, Cekodok hanya disebut utk pisang.

Kalu cekodok lain, kami sebut “Cekedek” hehehehe.

Norhafiza said...

sajak yang bikin perutku bergangdut regge huhuhu

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.