KLIK

Bila akak k-poh berjiran dengan Yun-na..

Yuna??? penyanyi tu ke?? ehhhh..bukan ler..Yun-na yg ni..asyik menyalak jer..si anjing betina kecik saiz chi-wa-wa tu..pantang ada kelibat orang ke..menatang ke..antu ke..mesti dia menyalak punya..!!!!Mula2 dulu akak k-poh agak terkejut jugak..takut pun ada..walaupun kecik..anjing tetap anjing tau..grrrrrr..gung..gung..gung...cam mana nak tulis bunyi cam anjing menyalak nih??Sekarang ni..Yun-na dah kenal dgn akak k-poh tau..walaupun dia masih salak kan akak k-poh..tapi bila akak k-poh panggil nama dia.."Yun-na!!!!"...mesti dia undur masuk dlm sangkar dia... Kadang2 tak sempat dia nak menyalak..dia tengok jer akak k-poh..dia diam...Kucing akak k-poh si Along tu..gatal apa entah..lompat kat depan Yun-na..apa lagi..kena kejar ler..lintang pukang lari menyorok kat belakang pasu...kawan tu dah ler tak ikat...apa lagi..akak k-poh terjerit2 ler panggil si along tu..lariiiiii...asal lari jer kena kejar..Nasib baik berjaya diselamatkan..Along tak cedera..sbb Yun-na tak gigit..yg cederanya akak k-poh..lengan kena cakar kucing..!!! pedih..!!!! Pic anjing google ni..sebijik cam Yun-na..!!!
  

11 comments:

puanbee said...

Akk k-poh dah kembali bersiaran weh rindu bebenor dah !

kpah k-poh said...

rindu ke???

maiza love said...

haha..lawa la yunna tu huhu..kucing akak kena kejar akak baling je la batu kat anjing tu,,huhu

S..U..D..@..I..S said...

fobia kena kejar anjing...

Azmie said...

adoiii jiran baru sebelah rumah ni bru jek bela anjing cute.. ptg2 redah bwk jenjalan.. trus rasa x best...

mr.curly said...

lalinggg..tang mane yg luke tu..meh den ubatkn..patutle den xsenang ati je td..hikhik

Belalang Hijau said...

dulu pernah juga berjiran dgn keluarga cina yg bela anjing...time dia ok, ok la...tp bila mai time dia moody, sakit tlinga sepanjang mlm dgr dia nyalak...hahaha

Mrs.Yie said...

masa kecik dulu saya selalu je di kejar anjing beso..bukan sekecil yun na tu..saya geram saya baling le selipar..tuan dia cina jiran saya..ingatkan dia nak marah saya rupanya anjing dia yg di marahnya..tu la namanya jiran yg yang reti bahasa..hehemasih ingat lg kat uncle tu sampai sekarang..adui..siksa btl nak taip komen panjang ni kak oi..guna sebelah tangan je ni..huhu

Adinda Amy Sensei said...

hai kak pah....apa khabar...sihat?
waah....ada juga kalbun nama yunna erk..hehehee..mcm2..

sayanakhiburan said...

waaa... akak kpoh kembali... huhuhu... sy pun mengalami masalah yang sama sebab kiri kanan saya dua2 bangsa lain yang bela anjing... huhuhu... tahan je la...

Scarlett O'Hara said...

Nasib baik jiran saya semua melayu.Takde lah masalah anjing ni.
p.s:Kak pah, saya dapat anak angkat.Boleh tak celebrate hari ibu juga?

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.