KLIK

Ahad...IsteriRehat?


Alangkah indahnya bila tiba hari Ahad....HARI ISTERIrehat...!!!.. Ohhhh...boleh jadi kenyataan ke?..

Macam mana agaknya yaaaa...para isteri  beristirehat?....

Akak k-poh nak rehat kejap ni..nak baring-baring...nak guling-guling..nak kepak-kepakkan tangan atas lantai..huuuu..lega....tulang belakang dan sendi-sendi nak bagi longgar..!!!


Mulut dan menguap..mata dah layu..apa kata parking elok-elok..dan..pejam mata..!!! ehhhhh..boleh ke??..


Pandang ke dapur..omak aiihhhh..pinggan mangkuk..periuk belanga menimbun dalam sinki..!!!


Lantai rumah belum bermop...


Bilik mandi belum di sental...


Habuk dan serawang kat kipas dah boleh buat kelkabu bantal...


Kain basuhan berbakul menunggu giliran untuk di dobi...


Timbunan kain yang belum berlipat dah macam gunung berapi...

Waaaaaa Hu waaaa Hu waaaaa.....tension..tension..suami pulak kerja jer..walaupun hari ahad...Hmmmmm....

P/S : ingat isteri ni ada tangan sotong ke???...

(apa-apa pun...kita update blog dulu...heee)



 

12 comments:

Amie said...

Assalamualaikum Kpah,
itu yang buat isteri terkejar2 buat kerja di rumah...walaupun sebenarnya tidak berlari...

puanbee said...

tak de makna lah isteri nk rehat kak pah hehe..

Yan said...

ALHAMDULLILAH, now my new bibik dah ada.. SO, beristerirehat jer lah.

MulutPayau said...

hehehe..dah lama tak buat krja2 tu...

kpah k-poh said...

walaikumsalam amie,
hari ahad..memang hari utk terkejar2 dlm rumah...

kpah k-poh said...

puan bee:
tugas isteri yg paling mulia tu bee..wpun bekerja..tangan sendiri yg uruskan rumah..lebih memberi kepuasan.

kpah k-poh said...

Yan : bibik tu pembantu...bukan mengambil alih tugas isteri...tau...heee..

kpah k-poh said...

MP:
kpah lebih suka buat sendiri..ye lah..anak2 pun dah besar..semua dah tinggal jauh..nak tak nak..buat sendiri jer lah..

rasta said...

salam kakapah..
rasta nak jadi cam kucing tu leh....?

ajumohit said...

kak, kakak saya ade bg cdgan upah org indonesia kemas umah, tp saya tak brp percaya...huhuhuh biarla penat nk patah pinggang, saya selesa kemas sendirik..huhuhu

Puan Kutu said...

haha hari apa pun kena siapkan kerja dulu br bley rehat.huhu

syiela said...

hehhehe.. hari minggu hari bekerja di rumah.. selalunya syiela pujuk hubby ala2 kucing jugak le.. membelit je kerjanya.lagi tak tolong lagi tu la jadik kucing parsi ;)

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.