KLIK

SINGKONG DAN KEJU

Anda berada bersama-sama saya, akak k-poh secara langsung dari STUDIO K-POH ....clap..clap..tepuk..tepuk..!!! (angan kosong)  Singkong dan keju...apa itu singkong..apa itu keju..? singkong ni bahasa Indonesia bermaksud kingkong ...errrr..silap..silap..singkong ni sebenarnya ialah ubikayu manakala keju tu pula bermaksud...aiikkkk...tak kan ler keju pun tak tahu..keju tu cheese ler...oooo..terkenang-kenangkan cheese cake mr curly..ahahkkkk.!!!  Kenapa singkong dan keju?? ingat tak lirik lagu tersebut? 'aku suka singkong..kau suka keju'.........................'aku otak bengong..kau otak dungu..' ( abaikan lirik ni..)  Ini bermaksud..dua insan yang bercinta (berkawen) tapi mempunyai citarasa yang berbeza.Seorang bercitarasa kampung dan seorang lagi bercitarasa luar negara.Mampukah untuk hidup bahagia?Berlainan kesukaan..berlainan kegemaran..berlainan hobi..berlainan minat..Boleh ke bahagia? Boleh? Akak k-poh kata..boleh..mesti boleh..!!!   Pasangan anda pun berbeza jugak ke dari anda (lelaki dan perempuan memang ler berbeza..aduhai..!!!) Anda suka yang ini...dia tak suka..Anda tak suka yang tu...dia pulak suka..  Kadang-kadang tu 'hot' jugak bila apa yang kita suka..dia tak suka....Percaya tak....orang perempuan lebih banyak mengalah dalam hal ini...terutama bab makan...kalau makan..mesti ikut selera suami.....   Betul tak?           

16 comments:

kakngah said...

boleh bahagia kakpah... takde masalah lah
baru la ada variety dalam alam rumah tangga...
itu gunanya sikap tolak ansur.
:)

kpah k-poh said...

setuju dgn kngah....

Mrs.Yie said...

teringat lagu singkong dan keju tahun 80an lagu indon heheheh

Pia said...

"eh,lagu ni kak pah..suami saya ada cd dia..ada mcm2 lgu indon dlm tu termasuk madu dn racun dll...bila dgr dlm keta ank yg kecik tu sllu tanya singkong tu apa..abah dia ckp kingkong...hahha..mmg kita selalu mengalah kak..tp sesekali kena gak ikut selera sendiri...mana aciii.."

S..U..D..@..I..S said...

oo singkong tu ubikayu...baru tau
ingatkan belacan hahaha

kiz said...

mana ada..saya makan ikut selera isteri sebab dia yg masak..bukan saya..huhu

kpah k-poh said...

PIA : lagu yg jenis2 mcm ni, santai jer bila mendengarnya...

SUD@IS:kalau belacan tu...belacan ler...

KIZ:Ye lah tuuu..isteri akan masak mknan kesukaan suami ler...

afzalsukasuki said...

btol tu kak..kalau nak cari yg betul2 sama macam kita..kasi buat satu klon la.hehe :P

-Incek Fik- said...

Thanks akak.. baru hari ni taw makna singkong yang sebenarnya.

Fik pon suka lagu ni tyme kecik² dulu.. even dalam kelas mandarin kitorang pon, ada member yang bawak lagu ni dalam kelas sambil nyanyi sama² hahaa..

Nostalgik lagu ni woo..

Fik suka keju dan ubi kayu!

fadh leyanie said...

selalunya yg bertentangan cita rasa ni yg hidup bahagia harmoni ^^

stellaizz said...

aku suka singkong..ko suka disko ahakzzzz


singkong tu ubi kayu ke???lahh baru tahu hik hik

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

baru taun singkong tu ubi kayu kak.. hehe

kpah k-poh said...

ohh ramai jgk yg tak tau..singkong tu ubikayu yaa..

adi said...

teringat mak kat kampung yg selalu nyanyi lagi ni waktu saya umur 5 6 tahun dulu....huhu....rindu kat mak...

kpah k-poh said...

adi..zaman akak muda2 dulu..lagu2 indon ni paling digemari..

EmpayarUtama said...

Bab makan tu aku setuju hehe

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.