KLIK

BOLEH KE, KALAU TAK PAKAI BAJU?

SALAM SAYANG SEMUA: ehhhhhh... bukan akak k-poh yg tak pakai baju... heee...Gini.. akak k-poh nak mintak pendapat andalah yaaa...  Anda mesti masih ingat lagi yg akak k-poh ada bagitahu pasal pak guard - Ar Rahnu- yg kencing kat tepi pondok talipon.. kan.. Haaaa.. ni akak k-poh nak buat kesinambungan cerita tu lah ni.. Adapun, pak guard -Ar Rahnu- tu, kegemaran dia, tak berbaju.. Akak k-poh ni kan.. -spy- jadi.. ada jer lah yang akak k-poh nak korek.. elehhhh... Banyak kali jugaklah akak k-poh tengok pak guard tu tak pakai baju.. panas kot..al maklumlah.. cuaca kat Penang sekarang ni.. panas.. hangat...Mungkinlah sebab itu pak guard tu tak berbaju.. heeee... Boleh ke, masa bertugas.. tak pakai baju? Ehhh... shif dia dah abis kot? Kalau dah abis.. buat apa duk kat depan Ar Rahnu tu lagi? ( ada meja dan kerusi utk guard)..balik jer lah.. Ni ke hulu ke hilir dengan berlenggeng tu.. lintas jalan.. pastu terhangguk-hangguk depan pondok talipon...Emmmm... dia sedang 'menalipon' kot.. tu yg terhangguk-hangguk tu..Errrrrr... org kalau menalipon..ganggangnya di pegang.. ni.. tak pegang pun.. pastu terhangguk-hangguk di setiap talipon di situ..!!!! adoh laaaa... Biras akak k-poh yg bukak kedai alat tulis, bgtahu.. anakdara dia yg jaga kedai tu.. cukup takut bila pak guard tu dtg nak beli air... ye lah... mana tak takut nya.. dah tua tapi tak reti-reti nak pakai baju.. Badan cantik macam Fahrin Ahmad kot?? Ehhh.. kalau mcm Fahrin Ahmad.. akak k-poh yg dulu pi tengok dekat-dekat.. hahahaaaaa.... Ni.. bulu ketiak jelas nampak mcm belukar..bulu dada jarang-jarang campur bulu hitam bulu putih.. keh..keh..keh... ( akak k-poh 'ter' tgk dr dlm kereta ler... mana berani nak dtg dekat...bila dia dekat pun.. akak k-poh blah..) Masalahnya di sini.. boleh ke masa bertugas..tak pakai baju? Patut ke akak k-poh dan pekerja-pekerja kedai di situ, berasa tidak selesa? Boleh report ke? kalau report.. nak bgtau atas alasan apa?  P/S : boleh bayangkan tak, perasaan anak dara yg kerja kat bawah kedai kami ni..bila terpandang pak guard tu yg sedang asyik 'pancut' di belakang kedai.Walaupun kedai bercermin gelap..org luar memang tak nampak org yg di dalam kedai.. tapi org yg di dalam kedai.. boleh lihat dengan jelas..!!! hahahaaaaa...Akak k-poh rasa... pak guard ni tak waras agaknya lah.. Kalau seseorang tu waras, kalau dia nak terbuang air kecik.. dia boleh jer ke tandas klinik yg berdekatan.. ada klinik satu Malaysia di situ.. klinik swasta pun ada.. kedai makan pun ada.. kedai mcm2 pun ada.. boleh jer kalau nak tumpang buang air.. ye idak? Tak pun.. ke stesen minyak.. atau ke mesjid.. semuanya dekat2 situ jer.. Ada juga akak k-poh tanya orang yg kat situ.. pak guard ni melayu ke bangsa asing? "depa habaq.. orang kita..." 

7 comments:

Masz Sidek said...

sy pun... kalau jumpa org macam tu takut... sy baca cerita kak k-poh pun boleh rasa takut tu... apatah lagi kalau jumpa... memang lari tak cukup tanah jawapnye...

ZWAN SABRI said...

Spy yang bejaya sungguh aka k-poh ni.. detail tau pasai pak guard tu.. HAHA

Mia Liana said...

ingatkan spy kat blog2 orang saja... rupanya spy kat luar juga... hehehehe... miss u so much kak pahhhhh

Mrs.Yie said...

macam orang tak betul je..

suri solehah said...

eh takut pulak dengr cerita akak ni..rasanya bukan stakat anak dara,mak dara pun seram,,tak logik pulak dia tak pakai baju tu,,dr syarikat manatu kak?huhu

nancy said...

he he..che pah,che pah.cadangan cik nan suruh bos che pah pi bagi tau kat 'inchage' pak gat tu supaya nasihat kan sikit dia punya staff tu....katakan 'pencemaran pemandangan'sering berlaku disitu yg secara tak langsung menggangu emosi penghuni setempat....ki ki ki.

puanbee said...

takut lah kakpah ..dia ingat org tak nampak dia duk pancut merata2 tu

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.