KLIK

Hmmmmmm.....perasan tak??


Perasan tak...kadang-kadang anda menjadi seorang yg sangat 'perasan'..Apa yang membuatkan anda 'perasan'?... Akak k-poh tetiba rasa 'perasan' bila budak kecik panggil akak k-poh 'kakak'...sepatutnya panggil makcik...heeee... Ada ler budak cina kat TM point tu...cute budaknya...kecik lagi..dlm umur 3 tahun gitu....tiba-tiba mai kat akak k-poh dan asyik panggil akak k-poh dgn panggilan kakak...jenuh ler akak k-poh ajar panggil auntie...dia panggil kakak jugak... Sampaikan gadis kaunter tu senyum-senyum kat akak k-poh..(perasan muda ler makcik tu...agaknya ler..dia cakap dlm hati dia..)  ..."auntie lorrrrr...call me auntie..".... .......kakak..kakak...kakak.... ..."yes..call me auntie.." ( dia duk kakak-kakak-kakak- kat situ..sampaikan akak k-poh ke kaunter pun dia asyik panggil kakak...hmmmm)  Last2 mak dia panggil...dia duk ler diam kejap... Tiba2 dia bangun dan ambik belon TM point..kat tangan mak dia..dan terus menuju ke arah suami akak k-poh...dan panggil.."pakcik!!" Hahahaaaaa....ini mesti pasal uban kat kepala abang...kik..kik..kik..

9 comments:

Puan Kutu said...

haha nasib kak pah pkai tudung.hehe...

Isteri Encek Bard said...

hihiihik. pah nampak muder

Kak Imun said...

Hehe... Sekali-sekala tak apa, motivasi juga jaga kecantikan.....:)

Fathiah Hamim said...

hehehe macam umi saya la. =D

syiela said...

sesekali perasan muder takper... tak tahan bila dekat abg di panggil pakcik :)

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

heee...biorkan le org nk panggil kakak ... klu teman , suke .. ;)

kay masingan said...

hahaha..saya pun kalau mcm tu gerenti prasan habissss....x apa la prasaan kan, yang penting buat kita senyum...

Pia said...

"kak pah,macam dalam dunia blog ni la..ada yg dok panggil kita kakak..kakak..sekali rupanya ada yg baru umur 15,16..laa patut kena pangil makcik ni...takpalah perasan muda sat.."

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ok ler tueee...nanti anak org ingat adik pulak..hehhee

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.