KLIK

why your kangkung so small...?

Adapun kisah ini terjadi di zaman dahulu kala...di zaman akak k-poh masih lagi menyarungkan unifom sekolah...

Situasi ketika itu...di kelas lukisan..kelas yg wajib belajar walaupun tak ambik untuk SPM.

Bermula apabila Sir..lupa dah nama cikgu tu....membawa sebatang kangkung untuk di lukis pada sesi hari itu.Ada laaaa kangkung tu panjangnya sejengkal.Kecik jer...nak lukis pun susah...layu pulak tu..!!!!

Maka akak k-poh dan rakan-rakan sekelas pun tekun ler melukis....selesai melukis....Sir akan berikan komen on the spot.

Tetiba...Sharifah..please come here....

........Yes Sir.....coming..

Why your kangkung so small?

.........errrrr....i don't know how to draw bigger kangkung...Sir...

Bigger or smaller..it is still kangkung....!!!...Go...next time draw bigger..!!!..ok...

...........ok Sir...im sorry Sir....


Nak tahu smaller mana kangkung yg akak k-poh lukis tu?....Ada laaaa sejengkal...!!!!...sedangkan kertas lukisan tu punyalah besar...!!!!.....

p/s- kejadian berlaku di sekolah menengah convent, butterworth...
di masa tu...bahasa pengantar di sekolah convent ialah bahasa inggeris....




tak de rupa kangkung pun!!!!!!


jumpa di lain entry!!!!!

6 comments:

Puan Kutu said...

haha lawak2..

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

hehehehehe.. cikgu tu lah salah.. dia le yg patut kasi big kangkung barulah anak2 murid tak draw small small kangkun one hehe

Scarlett O'Hara said...

Entah cikgu tu.Bagi model kecik, keciklah jadiknya.

zul permatang badak said...

eeee...kangkung bukan lagu tu lah,supo lidi....hii...hi...hii..

tonaH iS herE said...

kenapa mesti lukis kangkung~

kenapa tak lukis mende laen~

Ajeyy Rawk said...

salam Ramadhan, Ajeyy ziarah sini yerr..
kat bawah ni ada sikit entry dari Ajeyy, mintak pandangan dari semua yaa.. :)

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/exam-pmr-penting-juga-sebenarnya-dalam.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/hantu-bergambar-di-sebelah-ahmoi.html


p/s : Selamat hari raya, maaf zahir dan batin . 0-0 :))

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.