KLIK

Aplikasi iPhone | Birthday Reminder



Salam sayang semua.Hari ni akak k-poh nak buat entry tentang aplikasi iPhone yang boleh anda dapatkan secara percuma di App Store. Okeh, aplikasi Birthday Reminder ini sangat berguna kerana ia mencatatkan semua tarikh hari lahir rakan-rakan facebook anda.Jadi anda tidak akan terlupa, lagipun ia boleh di 'alert' kan..


contohnya: esok birthday rakan facebook akak k-poh yang bernama Anuar Yusuf.Jadi pagi tadi akak k-poh dah dapat mesej yang menyatakan esok adalah birthday beliau. Untuk memudahkan akak k-poh 'wish' kan kepada beliau, aplikasi ini ada juga menyediakan apps untuk wish,hanya klik dan tulis.Kemudian wish anda itu akan tertulis di page facebook rakan anda .Mudahnya....


Dan aplikasi ini juga menyediakan 'add birthday' untuk anda menulis tarikh harilahir rakan-rakan anda yang tidak menjadi rakan facebook. Apakata anda mencuba aplikasi ini dan anda tidak akan lupa lagi untuk mengucapkan 'selamat harilahir' kepada rakan-rakan facebook anda !


- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

Mia Liana said...

mia takde lagi aplikasi ni. tentu ada untuk yang android punya...

p/s: rindu kat kak pah

djkakpahGomofm said...

rindu kat mia jugak...

Scarlett O'Hara said...

Kak pah bz ek skrg ni?

follow me

Instagram

P/S:terima kasih pihak google/thankyou google

segala gambar-gambar yang tak de kena mengena dengan diri aku yg bukan aku yg punya tapi jugak bukan ahmad albab yg punya tapi pihak google yg punya. Harap maklum.